Mazkur taomni tayyorlashga ko‘p vaqt ketmaydi va natijadan ko‘nglingiz to‘lishi aniq.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Sabzi — 600 gr
- Zira — ta’bga ko‘ra
- Qizil “chechevitsa” (yasmiq) — 140 gr
- Sarimsoq piyoz — ta’bga ko‘ra
- Sabzavotli bulyon
- Tuz — ta’bga ko‘ra
- Ko‘katlar
- Qizil murch — ta’bga ko‘ra
- Ishni sabzini qirg‘ichdan chiqarishdan boshlang.
- Tayyor bulyon bo‘lmasa, odatiy retseptdan foydalanib bulyon pishirib oling.
- Quruq tovaga zira va qizil murch solib biroz qovurib oling.
- Tovaga, yog‘, sarimsoq piyoz, sabzi va “chechevitsa” soling.
- Bulyonni ham qo‘shib aralashtiring.
- Qaynab chiqqanidan keyin yana 15 daqiqa olov ustida tuting.
- Blender yordamida aralashmani bo‘tqa holiga keltirib, tuz qo‘shib aralashtiring.
- Dasturxonga tortishdan avval, bir qoshiq smetana va ko‘katlar bilan bezash tavsiya etiladi.
“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.
Saharlik uchun retseptlar:
Izoh (0)