Pirogdagi to‘yimli “nachinka”, xamir ustidagi sariyog‘ va kunjutning xushbo‘y aralashmasi, sizni bu taomni takror va takror pishirishga undaydi.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Qat-qat xamir — 500 gr⠀
- Tovuq go‘shti — 1 dona
- Qo‘ziqorin — 300 gr
- Piyoz — 1 dona
- Qaynatilgan tuxum — 3 dona
- Sarimsoq piyoz
- Tuz, quritilgan rayhon, ziravorlar — ta’bga ko‘ra
- Sariyog‘ — 50 gr
- Agar tayyor xamir bo‘lmasa, somsaniki singari xamir tayyorlab oling.
- Tovuq go‘shtini o‘rtacha, piyoz va qo‘ziqorinni mayda “kubik” shaklida to‘g‘rang.
- Tovuqni tillarang bo‘lgunicha qovurib oling.
- Piyoz qo‘shib qovurishda davom eting.
- Aralashmaga qo‘ziqorin, tuz, ziravorlar qo‘shib aralashtiring.
- Qaynatilgan tuxumni sanchqi yordamida maydalab, sarimsoq piyoz qo‘shing.
- Tuxumli aralashmani tovadagi masalliq bilan qo‘shib aralashtiring.
- Xamirni yoyib,“nachinka” soling va xonim pishirganda o‘raydigan shaklingizda o‘rab oling.
- Ustiga sariyog‘ surting, kunjut seping va 200 daraja qizigan pechga 35-40 daqiqaga qo‘ying.
“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.
Saharlik uchun retseptlar:
Izoh (0)