Steykni tayyorlash oson bo‘lib ko‘rinishi mumkin. Lekin haqiqatda bunday emas: uy steyki quruq va tuzsiz chiqishi mumkin. Bu taomning mazali va sersuv bo‘lib pishishi uchun qanday xatolarga yo‘l qo‘ymaslik kerak?
Siz yog‘siz go‘sht tanlagansiz
Mazali va xushbo‘y steyk tayyorlashni istasangiz, biroz yog‘li bo‘lgan – biqin yoki qovurg‘ali go‘shtni tanlang.Siz steykni oldindan ziravorlar sepib tayyorlamagansiz
Steyk bo‘lagini qovurishdan 30—40 daqiqa oldin yaxshilab tuz va murchga belab qo‘ysangiz, ziravorlar go‘shtga singadi va uni mazali qiladi.Siz go‘shtning namini artmagansiz
Steyk yuzasi ho‘l bo‘lsa, qizdirilgan tovaga solingandan so‘ng o‘zidan bug‘ chiqara boshlaydi. Buning oldini olish uchun, tayyorlashni boshlashdan oldin steykning ikki tomonini ham qog‘oz sochiq bilan arting. Ortiqcha namlikning olinishi steykning yaxshi qovurilishini ta’minlaydi.Siz boshqa tovani olgansiz
Steyk tayyorlash uchun issiqlikni ushlab turadigan va qizarib pishishga yordam beradigan og‘ir cho‘yan tova kerak bo‘ladi.Siz tovani yaxshi qizdirmagansiz
Cho‘yan tovani yaxshi qizdirmasdan turib go‘sht solinsa qovurilish o‘rniga bug‘ chiqara boshlaydi. Kerakli haroratni har doim uning ustidan chiqayotgan tutundan ham bilsa bo‘ladi.Manba: “MHealth.com”
Izoh (0)