Kartoshkadan oddiyroq narsa yo‘qdek ko‘rinsa ham, bu oddiy mahsulotdan ko‘plab o‘ziga xos va mazali taomlar tayyorlash mumkin.
Ispancha tortilya
Kartoshkali tortilya — kartoshka va piyoz aralashtirilgan tuxumli quymoq. Ko‘pincha nonushtada tortiladi.Bu taomga kartoshka va piyozdan boshqa sabzavotlar ham ishlatsa bo‘ladi. Tuxumga aralashtirishdan oldin, u bilan bir vaqtda tayyor bo‘lishi uchun xom sabzavotlar pishirib olinadi.
Portugalcha kartoshkali kroketlar
Talqon sepilib qovurilgan kartoshkali pyuredan tayyorlangan bu taom dastlab Fransiyada paydo bo‘lgan. Keyinchalik kroketlar ham noyob taom, ham fastfud sifatida dunyoga mashhur bo‘lib ketdi.Kartoshkali klyotska
Odatda klyotska sho‘rvaga qo‘shiladi, lekin uni ikkinchi taom sifatida ham tortish mumkin. U ko‘pchilik Yevropa mamlakatlari oshxonalarida ham ishtirok etadi.Qiyma solingan klyotska Belarus an’anaviy oshxonasida seppelina deb ataladi.
Manba: “Kitchenmag.ru”
Izoh (0)