Maqolada uy bekalari uchun oshxonada qo‘l kelishi mumkin bo‘lgan tavsiyalar bilan o‘rtoqlashamiz.
- Tuxumning oqini uning ikki tomonidan igna bilan teshib ajratib olsa bo‘ladi. Tuxumning sarig‘i esa uning ichida qoladi.
- Po‘sti bilan qaynatilgan kartoshka yorilmasin desangiz, uni bir-ikki joyidan teshing.
- Qovurilgan kartoshkaning ta’mini yaxshilash uchun unga 1 choy qoshiq xantal qo‘shing.
- Parranda go‘shtini qovurishda tayyor bo‘lishidan biroz oldin tuzli suv sepsangiz yanada mazali bo‘ladi.
- Muzlatilgan baliqni tezroq eritmoqchi bo‘lsangiz, plastik paketdagi iliq suvga solib qo‘ying.
- To‘yimliligi va ta’mini saqlab qolish uchun loviya qaynab chiqqanidan keyin suvini to‘kib yana boshqa suv va o‘simlik yog‘i solib qaynating.
- Baliq bo‘laklari yoyilib ketmasligi uchun qovurishdan oldin tuz seping, unga yaxshilab belab oling va qizigan yog‘ga soling.
- Archilgan olmalar qoraymasin desangiz, ularni tuzli sovuq suvga solib qo‘ying.
- Ko‘pchigan xamir yanada oshib ketmasligi uchun qog‘ozni ho‘llab silkitib tashlang va xamirni o‘rab qo‘ying.
- Qayladagi qaymoq yumaloqlanib qolmasin desangiz, ishlatishdan oldin uni ozroq sut solib suyultiring.
- Oldindan sovitilgan tuxum oqi yaxshi ko‘piradi. Sarig‘ini esa ishlatishdan oldin sal isitib oling.
- Limon kislotasi guruchni oppoq va dona-dona qiladi.
- Xamirning ichidagi mayizlar bir tekisda joylashishi uchun, ishlatishdan oldin uni issiq suvda yuving va un seping.
- Mankani tayyorlashdan oldin bir necha marta yuvsangiz pishirishda yumaloq bo‘lib qolmaydi.
- Baliqning tangachalarini suv tagida tozalash osonroq.
- Yaxshi pishmaydigan go‘shtni sho‘r suv, kvas, sirka yoqi qatiq solib ivitib qo‘ysangiz yumshoq bo‘lib pishadi.
- Qovurishdan oldin xom go‘shtga o‘simlik yog‘i surib qo‘ysangiz chiroyli bo‘lib pishadi.
Izoh (0)