Dunyo bo‘yicha har uchinchi ayol o‘t pufagi kasalliklariga duch keladi. Bu statistikaga kirishni istamaganlarga esa quyidagilar tavsiya etiladi.
Statistikaga ko‘ra, har uchinchi ayol hayoti davomida o‘t pufagi kasalligi – infeksiyalardan toshlargacha ro‘yxatga olinadi. Xavfni kamaytirish uchun ushbu organning holatini shifokor bilan muntazam tekshirib turish, Kegel mashqlarini bajarish va to‘g‘ri ovqatlanishga ishonch hosil qilish kerak. Quyida aynan shuning uchun ratsionga kiritish kerak bo‘lgan bir nechta mahsulotlar tavsiya etiladi.
Tarvuz
Ma’lumki, bu poliz ekini suyuqlikning o‘t pufagi ichida turg‘unlashishiga va peshob yo‘lida to‘planishiga yo‘l qo‘ymaydi. Shuningdek, yuqumli kasalliklarni bartaraf etish va o‘t pufagining boshqa kasalliklari, masalan, toshlar paydo bo‘lishining oldini olish uchun foydalidir.
Klyukva
Har bir ayolning ratsioniga kiritilishi kerak bo‘lgan yana bir foydali mahsulot – foydali rezavor. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, har kuni bir stakan klyukva sharbatini ichgan ayollarda qovuq infeksiyalari bir yarim baravar kam uchraydi. Bundan tashqari, bir stakan sharbat 12 soat davomida siydik pufagini bakteriyalaridan himoya qiladi.
Qovoq urug‘lari
Magniy o‘t pufagi salomatligi uchun zarur bo‘lgan yana bir foydali elementdir. U organizmdan ortiqcha kalsiyni olib tashlashga imkon beradi, aks holda kalsiy to‘planib, qotgach tosh hosil qiladi. Ismaloq, brokkoli tarkibida ham magniy mavjud, lekin qovoq urug‘lari uning manbai hisoblanadi.
Tuzlangan karam
Tuzlangan karam – ichakda foydali bakteriyalarni saqlashga yordam beradigan eng kuchli probiotiklardan biri. O‘t pufagi salomatligining bunga qanday aloqasi bo‘lishi mumkin? Ichak holati qancha yaxshi bo‘lsa, o‘t pufagi shuncha kam zo‘riqadi va safroga bo‘lgan ehtiyoj kamayadi.
Loviya
Loviya, ayniqsa, yog‘ yoki xolesterin miqdorida muammosi bo‘lganlar uchun foydalidir: o‘simlik oqsili o‘t pufagida tosh paydo bo‘lishi va kristallanishining oldini olishga yordam beradi.
Izoh (0)