Bugun,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44

Ingliz oshxonasining eng mazali taomlaridan hisoblangan, ammo kelib chiqishi Hindistonga borib taqaladigan taom retseptini e’tiboringizga havola qilamiz.

Foto: Lifehacker

Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • tuxum — 4 dona;
  • basmati guruchi — 170 g;
  • tuz, murch;
  • piyoz — 2 dona
  • sariyog‘ — 50 g;
  • dudlangan baliq — 450 g;
  • sut — 200 ml;
  • lavr yaprog‘i — 2 dona;
  • limon — 1 dona;
  • karri, kardamon;
  • petrushka.
Tayyorlanish jarayoni:
  1. Tuxumni qaynatib oling.
  2. Guruchni tuzli suvda pishirib oling.
  3. Ingichka to‘g‘ralgan piyozni sariyog‘ solingan tovada qovurib oling.
  4. Qozonga baliq ustidan esa sut solib, 6 daqiqa davomida qaynating.
  5. Baliqni tozalang.
  6. Qovurilgan piyozga karri, kardamon va lavr yaprog‘ini qo‘shing.
  7. Pishgan guruchni piyozli aralashmaga qo‘shib aralashtiring.
  8. Yirik bo‘laklarga bo‘lingan baliqni ham guruchga qo‘shing.
  9. Limon sharbati qo‘shing.
  10. Tuxumni to‘rt bo‘lakka bo‘lib, taom ustiga qo‘shing.
  11. Maydalangan petrushka bilan bezang.
Yoqimli ishtaha!

Izoh
Asosiy yangiliklar
Dunyo
“Daryo” kundaligida 9-dekabrda sodir bo‘lgan eng muhim voqealar
Dunyo
Qozog‘iston Rossiyaga zirhli texnika jo‘natishi haqida xabarlar tarqaldi (video)
Madaniyat
Shahzoda Garri va Megan Markl yangi hujjatli filmda Yelizavetta II ni masxaralab, qirollik oilasi a’zolarini irqchilikda aybladi (video)