Gruziyada mol go‘shtidan tayyorlanadigan mazkur taom garnirsiz, nonning o‘zi bilan dasturxonga tortiladi.
Taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- mol go‘shti — 500 gr;
- piyoz 3 dona;
- kashnich urug‘i — 1 osh qoshiq;
- pomidor — 200-300 gr;
- bulg‘or qalampiri — 1 dona;
- sarimsoq piyoz — ta’bga ko‘ra;
- ta’bga ko‘ra tuz, murch va quritilgan rayhon.
- Go‘shtni o‘rtacha kattalikda, piyozni to‘rt bo‘lakka bo‘lib to‘g‘rang va kashnich urug‘i solib aralashtiring.
- Aralashmani qozon yoki “kastryulka”ga solib qopqog‘ini yoping va o‘rtacha olovda 30 daqiqa davomida dimlab pishiring.
- Pomidorni o‘rtacha kattalikda to‘g‘rab, qozonga qo‘shing va yana 15 daqiqa dimlang.
- Bulg‘ori qalampirini ham to‘g‘rab qozonga qo‘shing va yana 15 daqiqa dimlang.
- Sarimsoq piyozni maydalang, ko‘katlarni to‘g‘rang va taomga qo‘shing.
- Oradan 10-15 daqiqa o‘tgach tuz, murch va boshqa ziravorlarni qo‘shing va yaxshilab aralashtiring.
- 5 daqiqadan keyin olovni o‘chiring va 15-20 daqiqa davomida qopqog‘ini ochmang.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)