Ushbu taomning mazasi, yoqimli isi sizni maftun etishi aniq.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Qovoqcha (kabachki)
- Qo‘ziqorin — 400 gr (shampinyon tavsiya qilinadi)
- Piyoz —1 dona
- Smetana — 2-3 osh qoshiq
- Pishloq — 200 gr
- O‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
- Tuz, murch
- Ko‘katlar
- Qovoqchani ikkiga bo‘lib, ichini tozalang.
- Piyoz va qo‘ziqorinni mayda qilib to‘g‘rang.
- Qizigan o‘simlik yog‘ida piyoz va qo‘ziqorinni qovurib oling.
- Tuz va murch soling, smetana qo‘shing va ustini yopib 5 daqiqa dimlang.
- Aralashmaga ko‘kat solib aralashtiring.
- Qayiqchalarni “nachinka” bilan to‘ldiring.
- Ustiga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping.
- Qovoqchalarni 200 daraja qizigan pechda 15 daqiqa davomida pishiring.
Mavzuga doir:
Izoh (0)