“Iskandar kabob” turk oshxonasining eng mazali taomlaridan biri hisoblanadi. Ushbu taom istalgan gurman qalbidan joy olishi va sevimli taomlar ro‘yxatiga qo‘shilishi aniq.
Taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:- Mol go‘shti
- Non
- Piyoz
- Tomat pastasi
- Yogurt yoki qatiq
- Sariyog‘
- O‘simlik yog‘i
- Tuz, murch
- Go‘shtni yupqa “plastinka”, piyozni yarim dumaloq shaklda to‘g‘rang.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada go‘shtni qovuring, tuz va murch seping. (Go‘sht yumshoq bo‘lib pishishi kerak)
- Piyoz qo‘shib aralashtiring va 2-3 daqiqa olov ustida tuting.
- Taomni dasturxonga tortishdan avval go‘sht sovib qolmasligiga e’tibor qaratish kerak bo‘ladi.
- Nonni o‘rtacha qalinlikda, “kubik” shaklida to‘g‘rang va quruq tovada qizdirib oling.
- Boshqa bir tovaga sariyog‘ solib, tomat pastasini qo‘shib aralashtiring, suv solib qaynating, ta’bga ko‘ra tuz va shakar qo‘shing.
- Likopchaga non bo‘laklari, uning ustidan piyozli go‘shtni soling, qayla quying. Qayla mahsulotlarni qoplashi va kam bo‘lib qolmasligi kerak.
- Likopchaning chetiga yogurt yoki qatiq soling.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)