Gruzin oshxonasining eng mazali taomlaridan biri bo‘​lgan — ​chixirtma​ saharlik dasturxoni uchun eng yaxshi variant hisoblanadi.

Foto: Getty Images

Sho‘​rva uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

  • Tovuq go‘shti — 700-800 gr
  • Qizil sabzi — 1 dona
  • Piyoz — 2 dona
  • Tuxum — 2 dona
  • Un — 2 osh qoshiq
  • Limon sharbati
  • Sariyog‘ — 40 gr
  • Ko‘katlar
  • Tuz, murch — ta’bga ko‘ra

Tayyorlanish jarayoni:

  • Birinchi bo‘lib tovuq go‘shtini qaynatib, bulyon pishirib oling (sabzi, piyoz va ko‘kat qo‘shing)
  • Taom uchun 2 litr bulyon kerak bo‘ladi.
  • Bulyon tayyor bo‘lganidan keyin tovuq go‘shtini ajratib oling.
  • Sariyog‘da piyoz qovuring, un solib aralashtiring.
  • Aralashmaga 200 millilitr bulyon qo‘shing.
  • Boshqa bir idishga tuxum chaqib, limon sharbati va bulyondan 700 millilitr qo‘shing.
  • Tovuq bulyonining qolgan qismini past olovga qo‘yib, tuxumli aralashmani soling va yaxshilab aralashtiring.
  • Sho‘rvaga tuz, murch seping, ko‘kat qo‘shing.
  • Tovuq go‘shtini yirikroq kesib sho‘rvaga solib aralashtiring.

Taomni issiq holida dasturxonga tortish tavsiya etiladi.

Yoqimli ishtaha!

“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.