Ushbu taom tez tayyor bo‘ladi va ortiqcha vaqtingizni olmaydi.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Tovuq — 1 dona
- O‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
- Smetana — 4 osh qoshiq
- Sarimsoq piyoz
- Piyoz — 1-2 dona
- Suv yoki tovuq bulyoni — 200 ml
- Un — 0,5 piyola
- Quritilgan rayhon kukuni — 1 osh qoshiq
- Murch, tuz — ta’bga ko‘ra
- Ko‘katlar
- Tovuqni bo‘laklarga bo‘lib, tovada o‘simlik yog‘iga qovurib oling.
- Tovuqqa piyoz, qizarganidan keyin sarimsoq qo‘shing.
- Tovuq pishguniga qadar sous tayyorlang: tovuq bulyoniga smetana va un qo‘shing, yaxshilab aralashtiring.
- Sousni tovaga soling .
- Tuz, murch, quritilgan rayhon qo‘shing.
- Qaynab chiqqanidan keyin ustini yopib dimlab qo‘ying.
- Tayyor bo‘lgach ko‘katlar bilan bezang.
- Taomni makaron, guruch yoki grechka bilan qo‘shib yeyish mumkin.
Mavzuga doir:
- Iftorlik dasturxonini tovuqli beshbarmoq bilan bezaymiz
- Iftorlikka to‘yimli va tez tayyor bo‘ladigan “lo‘la kabob”
- Saharlikka odjahuri tayyorlang. Gruzincha mazali taom retsepti
- Iftorlik dasturxonini ozarbayjoncha ko‘katli cheburek bilan bezang
- Saharlik va iftorlikka o‘z qo‘lingiz bilan non pishiring: turkcha simit retsepti
- Iftorlikka tez hazm bo‘ladigan, sabzavotli “ragu” tayyorlang
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
Izoh (0)