Korn-dogni issiq holda yoki sovuqligida ham iste’mol qilsa bo‘ladi.
Eslatma: Iloji bo‘lsa bug‘doy va jo‘xori unidan foydalaning.
Mavzuga doir: Tovuq filesidan sosiska tayyorlaymiz
- Bug‘doy uni — 100 gr
- Jo‘xori uni — 100 gr
- Razrixlitel — 1 choy qoshiq
- Tuxum — 1 dona
- Tuz — bir chimdim
- Shakar — bir chimdim
- Sut — 50-70 ml
- O‘simlik yog‘i — 1-3 piyola
- Sosiska — 6 dona
- Undan 1 osh qoshiq olib qo‘yib, razrixlitel, tuz va shakar qo‘shib aralashtiring.
- Aralashmaga tuxum keyin sut qo‘shib smetana singari quyuqlikda xamir qiling.
- Yog‘ solib qiziting. (Sosiskalar tovaga solinganda yog‘ qoplab turishi kerak)
- Sosiskalarni yuqorida olib qo‘yilgan unga bulg‘ang, so‘ngra maxsus qandolat tayoqchalarini kirgizib chiqing (tayoqchasiz ham pishirish mumkin).
- Sosiskalarni massaga botiring va tomonlari yaxshilab qoplanganiga e’tibor bering.
- Qizigan yog‘ga solib qovuring. Bir xil qizarib pishishi kerak.
- Qovurma sosiskalar ortiqcha yog‘li bo‘lmasligi uchun qog‘oz sochiq ustiga qo‘ying.
“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.
Saharlik uchun retseptlar:
Izoh (0)