Iftorlik uchun lavashdan yana bir taom tayyorlab, oila a’zolaringizni xursand qiling. Achchiqni xush ko‘ruvchilar uchun mazkur taomni chili sousi bilan birga dasturxonga tortish tavsiya qilinadi.
Taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:- Piyoz — 1 dona
- Bulg‘or qalampiri — 1 dona
- Sarimsoq piyoz — 1 dona
- Tovuq go‘shti qiymasi
- Lavash xamiri (alternativ sifatida o‘zingiz tayyorlagan, yupqa qilib yoyilgan xamirni ishlatishingiz mumkin) — 5 dona
- O‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
- Chili qalampiri
- Petrushka — ta’bga ko‘ra
- Pomidor — ta’bga ko‘ra
- Sariyog‘ — 20 gr
- Un — 35 gr
- Sut — 720 ml
- Tuz, murch — ta’bga ko‘ra
- Pishloq — 180 gr
- Birinchi bo‘lib sous tayyorlab oling. Tovada, sariyog‘ga un solib ozroq qovuring, ketidan sut solib bitta massaga keltiring, tuz murch va qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq qo‘shib aralashtiring.
- “Nachinka” uchun ishni piyozni qovurishdan boshlang, bulg‘or qalampiri soling va qovurishda davom eting.
- Sarimsoq piyoz va tovuq qiymasini qo‘shib aralashtiring.
- Qiyma pishganiga amin bo‘lganingizdan keyin, tayyorlangan sousni uchdan ikki qismini qo‘shing.
- Tayyor “nachinka”ni xamir ustiga solib, suratdagidek qilib o‘rang.
- Maxsus idishga o‘ramlarni qo‘yib, ustidan sousning qolgan bir qismini surtib chiqing, kesilgan, pomidor ko‘kat va qalampir bilan bezang.
- 180 daraja qizigan pechda 20-25 daqiqa davomida pishiring.
Yoqimli ishtaha!
“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.
Saharlik uchun retseptlar:
Izoh (0)