Quymoq (blinchik)larga istalgan “nachinka” solib pishirish mumkin. Quyida arabcha quymoq retsepti bilan bo‘lishamiz.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:- Un — 160 gr
- Suv — 125
- Sut — 250 ml
- Shakar — 1 osh qoshiq
- Xamirturush — 1 choy qoshiq
- Tuz — ta’bga ko‘ra
- Qiyma
- Pomidor
- Piyoz
- Pishloq
- Iliq suvga, shakar, tuz va xamirturush solib aralashtiramiz va 10-15 daqiqa tindiramiz.
- Keyin sut va elangan un qo‘shamiz.
- Bitta massa holatiga kelguncha aralashtiramiz.
- Qiymani tovada qovuring, piyoz va pomidor qo‘shib aralashtiring.
- Quruq tovaga quymoqning bir tarafini solib pishiring.
- Yopishib qolmasin desangiz ozroq sariyog‘ soling.
- O‘rtasiga “nachinka” soling va somsa singari buking.
- 180 daraja qizigan pechga 15-20 daqiqaga qo‘ying.
“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.
Saharlik uchun retseptlar:
Iftorlik uchun retseptlar:
Izoh (0)