Ishtahaochar, maffinlarni turli souslar bilan birga qo‘shib dasturxonga tortish mumkin.

Foto: Lifehacker

Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

  • Qovoqcha — 1 dona
  • Pishloq — 50-70 gr
  • Ko‘katlar
  • Tuxum — 2 dona
  • Un — 150 gr
  • Manniy yormasi — 2 osh qoshiq
  • Razrixlitel — 10 gr
  • Sut — 50 ml
  • O‘simlik yog‘i — 50 ml
  • Tuz, murch — ta’bga ko‘ra

Tayyorlanish jarayoni:

  • Qovoqcha (kabachki) va pishloqni qirg‘ichdan chiqaring, ko‘katlarni maydalang va tuxum qo‘shib aralashtiring,
  • Manniy yormasiga un, razrixlitel qo‘shib, pishloqli aralashmaga qo‘shing.
  • Sut va yog‘ qo‘shib aralashtiring. Xamir quyuq smetana singari bo‘lishi kerak.
  • Tayyor aralashmani maffin uchun mo‘ljallangan yoki boshqa maxsus, kichik qandolat idishlariga solib, 180 daraja qizigan pechga, 20 daqiqaga qo‘ying.

Yoqimli ishtaha!

“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.