Gruzin oshxonasining eng mazali taomlaridan biri bo‘lgan — chixirtma saharlik dasturxoni uchun eng yaxshi variant hisoblanadi.
Sho‘rva uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Tovuq go‘shti — 700-800 gr
- Qizil sabzi — 1 dona
- Piyoz — 2 dona
- Tuxum — 2 dona
- Un — 2 osh qoshiq
- Limon sharbati
- Sariyog‘ — 40 gr
- Ko‘katlar
- Tuz, murch — ta’bga ko‘ra
- Birinchi bo‘lib tovuq go‘shtini qaynatib, bulyon pishirib oling (sabzi, piyoz va ko‘kat qo‘shing)
- Taom uchun 2 litr bulyon kerak bo‘ladi.
- Bulyon tayyor bo‘lganidan keyin tovuq go‘shtini ajratib oling.
- Sariyog‘da piyoz qovuring, un solib aralashtiring.
- Aralashmaga 200 millilitr bulyon qo‘shing.
- Boshqa bir idishga tuxum chaqib, limon sharbati va bulyondan 700 millilitr qo‘shing.
- Tovuq bulyonining qolgan qismini past olovga qo‘yib, tuxumli aralashmani soling va yaxshilab aralashtiring.
- Sho‘rvaga tuz, murch seping, ko‘kat qo‘shing.
- Tovuq go‘shtini yirikroq kesib sho‘rvaga solib aralashtiring.
Yoqimli ishtaha!
“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.
Saharlik uchun retseptlar:
Iftorlik uchun retseptlar:
Izoh (0)