Ishtahaochar, maffinlarni turli souslar bilan birga qo‘shib dasturxonga tortish mumkin.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Qovoqcha — 1 dona
- Pishloq — 50-70 gr
- Ko‘katlar
- Tuxum — 2 dona
- Un — 150 gr
- Manniy yormasi — 2 osh qoshiq
- Razrixlitel — 10 gr
- Sut — 50 ml
- O‘simlik yog‘i — 50 ml
- Tuz, murch — ta’bga ko‘ra
- Qovoqcha (kabachki) va pishloqni qirg‘ichdan chiqaring, ko‘katlarni maydalang va tuxum qo‘shib aralashtiring,
- Manniy yormasiga un, razrixlitel qo‘shib, pishloqli aralashmaga qo‘shing.
- Sut va yog‘ qo‘shib aralashtiring. Xamir quyuq smetana singari bo‘lishi kerak.
- Tayyor aralashmani maffin uchun mo‘ljallangan yoki boshqa maxsus, kichik qandolat idishlariga solib, 180 daraja qizigan pechga, 20 daqiqaga qo‘ying.
“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.
Saharlik uchun retseptlar:
Izoh (0)