Go‘sht, pomidor sousi va eritilgan pishloq qo‘shib tayyorlanadigan bulochka pitssani xush ko‘ruvchilar uchun ajoyib retsept bo‘la oladi. Unga o‘zingizga yoqqan boshqa mahsulotlarni qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- bulochka — 8 dona
- piyoz — 1 dona
- pishloq — 150-200 g
- o‘simlik yog‘i — 2 qoshiq
- qiyma — 500 g
- pitssa uchun pomidor sousi — 300-350 g
- quritilgan maydalangan sarimsoq — 1 qoshiq
- quritilgan maydalangan piyoz — ta’bga ko‘ra
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- maydalangan qizil qalampir — ta’bga ko‘ra
- maydalangan paprika — yarim qoshiq
Tayyorlanishi:
- Bulochkalarni ikkiga bo‘ling. Kesilgan tomonini yuqoriga qaratib listga qo‘ying. Bulochkani 180 daraja haroratda oldindan qizdirilgan usti qizarguncha pishirib oling.
- Piyozni mayda bo‘laklarga bo‘ling. Pishloqni katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing.
- O‘simlik yog‘ini o‘rtacha olovda qizdiring. Qiymani bir necha daqiqa davomida qovuring, go‘sht qizarguncha qovurilishi va undagi sharbat ham bug‘lanishi kerak. Qiymani qoshiq yordamida maydalab oling.
- Qiymaga piyozni qo‘shing va yana bir necha daqiqa qovuring. Unga pomidor sousi, sarimsoq, piyoz, tuz, murch, qizil qalampir va paprikani qo‘shing va 10-15 daqiqa qovurib oling.
- Qiymani bulochkalar ustiga soling va ustiga pishloq seping. Bulochkalarni 10 daqiqa davomida bir xil haroratda pishirib oling.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)