• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12618.63
    • RUB160.83
    • EUR14516.47
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +27°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Bilib qo‘ygan yaxshi: go‘shtni muzdan eritishning eng tez va sinalgan usuli

    Go‘shtni sovitkichda saqlash ehtiyotkorlik chorasidir. Shuningdek, go‘shtni tez va xavfsiz tarzda muzdan eritish orqali juda qisqa vaqt ichida mazali taom tayyorlash mumkin. Jarayonni tezlashtirish va har qanday go‘sht bo‘lagini tezda muzdan eritishning esa bir necha yo‘li bor, deb yozadi Marie Claire.

    Foto: Marie Claire

    Go‘shtni xavfsiz tarzda muzdan eritishning eng yaxshi usuli uni to‘liq eriguncha muzlatkichda bir kechaga qoldirishdir. Eritilgandan so‘ng parranda go‘shti yoki dengiz mahsulotlarini yana bir yoki ikki kun muzlatkichda saqlash mumkin, qizil go‘sht yana uch-besh kun davomida yaxshi saqlanadi. Muzlatkichda go‘shtni eritish usulini tanlash oldindan rejalashtirishni talab qilsa-da, uni yana qayta muzlatish imkoniyati mavjud.

    Go‘shtni xona haroratida muzdan eritish haqida nima deyish mumkin? Muzlatilgan go‘shtni issiq suvda eritish yoki uni ochiq joyda eritish uchun qoldirish mumkin, degan manbalar mavjud bo'lsa-da, bu xavfli bo‘lishi mumkin. Eritilgan go‘shtning bir bo‘lagi, turi va hajmidan qat’i nazar, xona haroratida ikki soatdan ko‘proq vaqt davomida qoldirilmasligi kerak. Agar go‘sht eriy boshlasa va harorat 4 darajadan issiqroq bo‘lsa, muzlashdan oldin mavjud bo‘lgan bakteriyalar ko‘payib, salomatlikka zarar yetkazishi mumkin. Mutaxassislar bunday tajribalardan voz kechishni maslahat beradi.

    Foto: Marie Claire

    Ko'pchilik go‘shtni sovuq suvda muzdan tushirishni afzal ko‘radi. Bu usul mikroto‘lqinli pechsiz go‘shtni tez va to‘g‘ri muzdan eritishga imkon beradi, ammo u ko‘proq amaliy tayyorgarlikni talab qiladi va bir soat kerak bo‘ladi. Muzlatilgan go‘sht bo‘lagini iloji boricha ko‘proq havoni siqib, qayta yopiladigan plastik paketga joylashtirish kerak. Katta idish sovuq suv bilan to‘ldiriladi va paket suvga botiriladi. Har 30 daqiqada suvni go‘shtni eritib turish uchun o‘zgartirish tavsiya etiladi.

    Parranda go‘shti yoki dengiz mahsulotlarining kichik qismlarini bir soat yoki undan kamroq vaqt ichida eritish mumkin, katta miqdordagilar ikki-uch soat ichida eritiladi. To‘liq muzlatilgan kurkalarni eritish uchun taxminan 30 daqiqa kerak bo‘ladi. Go‘sht muzdan eritilgandan so‘ng uni qayta muzlatish tavsiya etilmaydi, shuning uchun uni bo‘laklarga bo‘lib, muzlatish yaxshiroq. Taom tayyorlash uchun kerakli bo‘lak ajratib olinadi va eritishga qo‘yiladi.

    Foto: Marie Claire

    Go‘shtni muzdan eritishning eng tezkor usuli, albatta, mikroto‘lqinli pechdan foydalanishni o‘z ichiga oladi. Uning yordamida mahsulotni 10 daqiqadan kamroq vaqt ichida tayyor holga keltirish mumkin. Bu usul go‘shtning mayda bo‘laklari uchun eng yaxshi variantdir.

    Agar mikroto‘lqinli pechning muzdan eritish funksiyasi bo‘lmasa, quvvat past darajaga qo‘yiladi va u qisqa vaqtga yoqiladi, go‘sht muzdan eriguncha muntazam tekshirib turiladi.  Ehtiyot bo'ling: juda yuqori haroratda yoki uzoq vaqt davomida qurilma go‘shtni muzdan tushirish o‘rniga pishishiga olib kelishi mumkin. Har qanday holatda, muzdan eritish tugagandan so‘ng mahsulotni darhol pishirish lozim.

    Foto: Marie Claire

    Muzdan eritilmagan go‘shtdan foydalanish mumkinmi? Go‘shtni pishirish uchun ko‘proq vaqt ketadi va pishirish uchun taxminan 50 foiz ko‘proq vaqt ajratish lozim. Afsuski, bu qovurish uchun ideal emas. Muzlatilgan go‘shtni past olovda pishirish tavsiya etilmaydi, uni iste’mol qilish xavfli bo‘lishi mumkin.

    Mavzuga doir:

    • Tuxum sarig‘ini oqidan ajratishning eng oson 6 ta usuli
    • Uzoq vaqt davomida saqlash mumkin bo‘lgan oziq-ovqat mahsulotlari
    • Pishiriqlarni uzoq vaqt yangidek saqlash uchun xamirga nima qo‘shish kerak?
    28.01.2023, 09:55   Izoh (0)   11382
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Kechasi sovuq qotadiganlar uchun uyqu bo‘yicha mutaxassislardan 7 ta maslahat

    27.01.2023, 19:15

    Mavsumga tayyor bo‘lish uchun bahorgacha qanday kiyimlar sotib olish kerak? (foto)

    27.01.2023, 14:35

    Djinsilar eskirmasligi uchun qanday qilib to‘g‘ri yuvish kerak?

    27.01.2023, 12:40

    Tuxum sarig‘ini oqidan ajratishning eng oson 6 ta usuli

    26.01.2023, 18:52

    Oq kiyimlar sarg‘ayib qolmasligi uchun ularni qanday yuvish mumkin

    26.01.2023, 09:56

    Qo‘l mehnati: Zerikarli sharf yoki paypoqlarni emas, balki haqiqiy san’at asarlarini to‘qiydigan insonlarning ijodidan namunalar (foto)

    25.01.2023, 19:21
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    G‘alabadan ilhom, kelajak sari dadil qadam – Jahon chempionatiga yo‘l olgan chempionlar uchun BYD avtomobillari tuhfa etildi


    Acıbadem shifoxonalar tarmog‘ida bolalarda saraton va qon kasalliklarida suyak iligi transplantatsiyasi


    Buxoro, G‘ijduvon, zindon, misvok va madrasa – 100 savolga 1 javob


    InfinBank Visa kartalari bilan endi WeChat Pay va Alipay orqali to‘lash mumkin


    Uzbekistan Airways Seulga kunlik aviaqatnovlarni taklif qiladi


    “O‘zbekinvest” EISK AJ va Slovakiyaning EXIMBANKA SR o‘rtasida hamkorlik to‘g‘risida bitim imzolandi


    Mikrokreditbank xalqaro moliya institutlari bilan muhim kelishuvlarga erishdi


    InfinBLACK bilan qadimiy shaharlar bo‘ylab sayohatlar


    Hyundai Tucson: 24 oyga bo‘lib to‘lash imkoniyati — qulay, tez, foydali


    110% grant va xalqaro amaliyotlar: Central Asian University va AKFA Medline University Hospital rezidentura dasturiga qabul davom etmoqda


    Way II Toshkent xalqaro investitsiya forumida ishtirok etmoqda 


    InfinBank pul o‘tkazmalari geografiyasini kengaytirmoqda


    Bekobodda "Biznesni rivojlantirish banki"ning  zamonaviy bank xizmatlari markazi ish boshladi


    TENET: “Stellar Residence” apartamentlari 24 oygacha bosqichma-bosqich to‘lov bilan 


    Uzbekistan Airways bilan Kuala-Lumpur va Bangkokga sayohatni rejalashtiring

     

    Tavsiya etamiz

    Qariyb yarim asrlik mehnat yoxud Eron qanday qilib raketa derjavasiga aylandi?

    18 iyun, 20:05

    Raddiyaga raddiya: “Yuksalish” harakati va “O‘zsuvtaʼminot” AJ bir-birini yolg‘on maʼlumot tarqatishda ayblamoqda

    17 iyun, 00:10

    Eron–Isroil qarama-qarshiligi: urush bosqichma-bosqich qanday avj oldi?

    16 iyun, 14:38

    35 yildan so‘ng topilgan sotqin – urush paytida nemislar tomonga o‘tib ketgan ayol qanday fosh bo‘lgandi?

    14 iyun, 17:20
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Dunyodagi 2025-yilda yashash uchun eng qulay shahar ma’lum qilindi

    Dunyo | 19 iyun, 07:30

    Qashqadaryoda uch yoshli bola kombayn ichiga tushib ketdi

    O‘zbekiston | 19 iyun, 00:20

    Yuridik universitet qoshidagi akademik litseylarning bitiruvchilari suhbat asosida o‘qishga qabul qilinadi

    O‘zbekiston | 19 iyun, 00:10

    Siydik rangi organizmda kechayotgan o‘zgarish va kasalliklardan xabar beradi

    Salomatlik | 19 iyun, 00:00

    Hujjatli qimmatli qog‘ozlarni yo‘q qilish tartibi belgilandi

    O‘zbekiston | 18 iyun, 23:50

    Andijon va Xorazmdagi noqonuniy hujralarda tahsil olayotgan bolalarga jarohat yetkazilgani aniqlandi

    O‘zbekiston | 18 iyun, 23:30

    “Texnologiya olib kelib, jahon bozoriga sarxil va quritilgan mevalarni eksport qilish salohiyatimiz bor” — prezident

    O‘zbekiston | 18 iyun, 23:28

    Tramp AQSHni Yaqin Sharqdagi yangi mojaroga tortishni istamasligini ta’kidladi

    Dunyo | 18 iyun, 23:10

    Klublar o‘rtasidagi JCH. “Manchester Siti” “Vidad”ni ishonchli hisobda mag‘lub etdi

    Sport | 18 iyun, 23:01
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.