• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12692.42
    • RUB158.44
    • EUR14511.24
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +25°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Bilib qo‘ygan yaxshi: go‘shtni muzdan eritishning eng tez va sinalgan usuli

    Go‘shtni sovitkichda saqlash ehtiyotkorlik chorasidir. Shuningdek, go‘shtni tez va xavfsiz tarzda muzdan eritish orqali juda qisqa vaqt ichida mazali taom tayyorlash mumkin. Jarayonni tezlashtirish va har qanday go‘sht bo‘lagini tezda muzdan eritishning esa bir necha yo‘li bor, deb yozadi Marie Claire.

    Foto: Marie Claire

    Go‘shtni xavfsiz tarzda muzdan eritishning eng yaxshi usuli uni to‘liq eriguncha muzlatkichda bir kechaga qoldirishdir. Eritilgandan so‘ng parranda go‘shti yoki dengiz mahsulotlarini yana bir yoki ikki kun muzlatkichda saqlash mumkin, qizil go‘sht yana uch-besh kun davomida yaxshi saqlanadi. Muzlatkichda go‘shtni eritish usulini tanlash oldindan rejalashtirishni talab qilsa-da, uni yana qayta muzlatish imkoniyati mavjud.

    Go‘shtni xona haroratida muzdan eritish haqida nima deyish mumkin? Muzlatilgan go‘shtni issiq suvda eritish yoki uni ochiq joyda eritish uchun qoldirish mumkin, degan manbalar mavjud bo'lsa-da, bu xavfli bo‘lishi mumkin. Eritilgan go‘shtning bir bo‘lagi, turi va hajmidan qat’i nazar, xona haroratida ikki soatdan ko‘proq vaqt davomida qoldirilmasligi kerak. Agar go‘sht eriy boshlasa va harorat 4 darajadan issiqroq bo‘lsa, muzlashdan oldin mavjud bo‘lgan bakteriyalar ko‘payib, salomatlikka zarar yetkazishi mumkin. Mutaxassislar bunday tajribalardan voz kechishni maslahat beradi.

    Foto: Marie Claire

    Ko'pchilik go‘shtni sovuq suvda muzdan tushirishni afzal ko‘radi. Bu usul mikroto‘lqinli pechsiz go‘shtni tez va to‘g‘ri muzdan eritishga imkon beradi, ammo u ko‘proq amaliy tayyorgarlikni talab qiladi va bir soat kerak bo‘ladi. Muzlatilgan go‘sht bo‘lagini iloji boricha ko‘proq havoni siqib, qayta yopiladigan plastik paketga joylashtirish kerak. Katta idish sovuq suv bilan to‘ldiriladi va paket suvga botiriladi. Har 30 daqiqada suvni go‘shtni eritib turish uchun o‘zgartirish tavsiya etiladi.

    Parranda go‘shti yoki dengiz mahsulotlarining kichik qismlarini bir soat yoki undan kamroq vaqt ichida eritish mumkin, katta miqdordagilar ikki-uch soat ichida eritiladi. To‘liq muzlatilgan kurkalarni eritish uchun taxminan 30 daqiqa kerak bo‘ladi. Go‘sht muzdan eritilgandan so‘ng uni qayta muzlatish tavsiya etilmaydi, shuning uchun uni bo‘laklarga bo‘lib, muzlatish yaxshiroq. Taom tayyorlash uchun kerakli bo‘lak ajratib olinadi va eritishga qo‘yiladi.

    Foto: Marie Claire

    Go‘shtni muzdan eritishning eng tezkor usuli, albatta, mikroto‘lqinli pechdan foydalanishni o‘z ichiga oladi. Uning yordamida mahsulotni 10 daqiqadan kamroq vaqt ichida tayyor holga keltirish mumkin. Bu usul go‘shtning mayda bo‘laklari uchun eng yaxshi variantdir.

    Agar mikroto‘lqinli pechning muzdan eritish funksiyasi bo‘lmasa, quvvat past darajaga qo‘yiladi va u qisqa vaqtga yoqiladi, go‘sht muzdan eriguncha muntazam tekshirib turiladi.  Ehtiyot bo'ling: juda yuqori haroratda yoki uzoq vaqt davomida qurilma go‘shtni muzdan tushirish o‘rniga pishishiga olib kelishi mumkin. Har qanday holatda, muzdan eritish tugagandan so‘ng mahsulotni darhol pishirish lozim.

    Foto: Marie Claire

    Muzdan eritilmagan go‘shtdan foydalanish mumkinmi? Go‘shtni pishirish uchun ko‘proq vaqt ketadi va pishirish uchun taxminan 50 foiz ko‘proq vaqt ajratish lozim. Afsuski, bu qovurish uchun ideal emas. Muzlatilgan go‘shtni past olovda pishirish tavsiya etilmaydi, uni iste’mol qilish xavfli bo‘lishi mumkin.

    Mavzuga doir:

    • Tuxum sarig‘ini oqidan ajratishning eng oson 6 ta usuli
    • Uzoq vaqt davomida saqlash mumkin bo‘lgan oziq-ovqat mahsulotlari
    • Pishiriqlarni uzoq vaqt yangidek saqlash uchun xamirga nima qo‘shish kerak?
    28.01.2023, 09:55   Izoh (0)   11636
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Kechasi sovuq qotadiganlar uchun uyqu bo‘yicha mutaxassislardan 7 ta maslahat

    27.01.2023, 19:15

    Mavsumga tayyor bo‘lish uchun bahorgacha qanday kiyimlar sotib olish kerak? (foto)

    27.01.2023, 14:35

    Djinsilar eskirmasligi uchun qanday qilib to‘g‘ri yuvish kerak?

    27.01.2023, 12:40

    Tuxum sarig‘ini oqidan ajratishning eng oson 6 ta usuli

    26.01.2023, 18:52

    Oq kiyimlar sarg‘ayib qolmasligi uchun ularni qanday yuvish mumkin

    26.01.2023, 09:56

    Qo‘l mehnati: Zerikarli sharf yoki paypoqlarni emas, balki haqiqiy san’at asarlarini to‘qiydigan insonlarning ijodidan namunalar (foto)

    25.01.2023, 19:21
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    AVO bank aloqa markazi: innovatsiyalar va yangi xizmat darajasi 


    Endi Ucell ilovasida Yandex Music’ni tinglash mumkin 


    Aqlli diversifikatsiya: nima uchun kerak va kapitalni qanday taqsimlash lozim?


    Qo‘ng‘iroqlardan mobil internetga: Toshkent mobil aloqadan foydalanish modelini qanday o‘zgartirmoqda


    SonetUzStyle tanlovida ishtirok etish uchun arizalar qabuli 15-avgustgacha uzaytirildi


    OKMKda mahalliy dumpkarlardan foydalaniladi 


    AKFA energiya tejovchi romlari: iqlimga moslashtirilgan, qulaylikni ko‘zlagan 


    BYD SEALION 7: Flagman elektr SUV — shahar ko‘chalarida yangi yetakchi 


    Avvallari xufiyona iqtisodiyotda faoliyat yuritgan eshitish va gapirishda muammosi bor insonlar endi rasmiy sektorga qo’shilib, Poytaxt Parking jamoasining bir qismiga aylandi


    STEM va biznes yo‘nalishidagi qizlar uchun TBC Bank’dan ta’lim grantlari — O‘zbekistonda gender tafovutini kamaytirish yo‘lida yangi qadam


    American University of Technologyʼda bakalavrlar uchun ochiq eshiklar kuni


    Toshkentda CRYPTO O₂ forumi bo‘lib o‘tdi: Texnologiya, fintech va tartib‑qoidalar muhokama qilindi 


    ZARMED Universiteti: 200 ta grant sizni kutmoqda


    InfinBANK va Kwikpay: uyingizga komissiyasiz va mehr bilan xalqaro pul o‘tkazmalari


    “Biznesni rivojlantirish banki” BMT Taraqqiyot Dasturi bilan hamkorlik qiladi

     

    Tavsiya etamiz

    Trampning Falastinga nisbatan noxolis siyosati: AQSH YUNESKO a’zoligidan nega chiqyapti?

    2 avgust, 18:35

    Kamchatkadagi hodisa yagona emas: so‘nggi 120 yilda ro‘y bergan eng kuchli megazilzilalar

    1 avgust, 18:20

    Tramp uchun xavotirlar: AQSH prezidenti taniqli shaxslarga yosh qizlarni sotgan Jeffri Epshteynning mijozi bo‘lganmi?

    29 iyul, 17:19

    Bir kechada oddiy ofitsiantdan millionerga aylangan ayol: lotereyadan yutilgan 10 mln dollar mashmashasi

    27 iyul, 09:25
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Quyosh faolligi oshdi: 24 soat ichida 15 ta chaqnash kuzatildi

    Dunyo | 2 avgust, 23:50

    “Har qanday xatoga qarshi raketalar bilan javob qaytaramiz” — Hindiston Pokistonga ogohlantirish berdi

    Dunyo | 2 avgust, 23:25

    Superliga. “Dinamo” “Navbahor”ga qarshi bahsda g‘alabani qo‘ldan chiqardi

    Sport | 2 avgust, 23:20

    Davlat byudjetidan nafaqalarga xarajat qisqarib, subsidiyalar ko‘paytiriladi

    O‘zbekiston | 2 avgust, 23:16

    BAA banklari Rossiya kompaniyalarining hisoblarini ommaviy ravishda bloklashga kirishdi

    Dunyo | 2 avgust, 22:55

    Qurollar faqat mustaqil Falastin davlati barpo etilgandagina topshiriladi — HAMAS

    Dunyo | 2 avgust, 22:30

    Superliga. “Bunyodkor” “Neftchi”dan, “Nasaf” “So‘g‘diyona”dan ustun keldi

    Sport | 2 avgust, 22:21

    O‘z joniga qasd qilish, o‘zidan qoniqmaslik va kuchli stress. Ijtimoiy tarmoqlarga bo‘lgan qaramlik nimasi bilan xavfli (foto, video)

    O‘zbekiston | 2 avgust, 22:00
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.