• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12413.79
    • RUB154.86
    • EUR14468.27
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +25°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Jaziramada ayni muddao: noodatiy sovuq sho‘rva retseptlari

    Yozning jazirama kunlarida tanga rohat beruvchi muzdek sho‘rvalar pishirib, oila a’zolaringizni bahramand qiling.

    Lavlagili ayron

    Foto: Stock

    Foto: Stock

    Mahsulotlar:

    • lavlagi — 3-4 ta;
    • ayran — 1 l;
    • kartoshka — 5 dona;
    • tovuq tuxumi — 4 dona;
    • yangi bodring — 4 dona;
    • arpabodiyon — bir bog‘;
    • ko‘k piyoz — bir nechta tuklar;
    • o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
    • tuz, qalampir.
    Tayyorlanishi:
    1. Lavlagi yaxshilab yuvib, quriting. O‘simlik moyi bilan yog‘lab, folgaga o‘rang. Pechni 200 darajaga oldindan qizdiring, lavlagilarni 60 daqiqa davomida pechda pishiring.
    2. Kartoshka va tuxumni qaynatib, po‘stidan tozalab oling.
    3. Tuxum va sabzavotlar (kartoshkadan tashqari) katta kubiklarga bo‘linadi, ko‘katlarni mayda to‘g‘rang.
    4. Mahsulotlarni aralashtirib, ustidan muzdek ayron quying, ko‘katlar bilan bezang.
    5. Idishlarga quying va kartoshkani alohida idishda iliq holda dasturxonga torting.
    Tarvuzli gazpacho

    Foto: ShutterStock

    Foto: ShutterStock

    Mahsulotlar:

    • tarvuz eti — 400 g;
    • pomidor — 5 dona;
    • bolgar qalampiri — 1 dona;
    • qizil piyoz — ½ bosh;
    • sarimsoq — 2 chinnigullar;
    • zaytun moyi — 50 ml;
    • sharob sirkasi — 1 osh qoshiq. l.;
    • shirin paprika — 1 choy qoshiq;
    • dudlangan paprika — ½ choy qoshiq;
    • tuz, qalampir.
    Tayyorlanishi:
    1. Piyoz va sarimsoqni to‘g‘rab, ustiga sharob sirkasini quying. Blenderda aralashtiring.
    2. Pomidorlarni issiq suvga solib, po‘stidan tozalang. Bo‘laklarga bo‘lib, piyoz va sarimsoq qo‘shing.
    3. Tarvuz va qalampirning urug‘larni tozalab, bo‘laklarga bo‘lib, blenderda aralashtiring.
    4. Ziravorlar va zaytun moyini qo‘shib, tayyorlangan aralashmani quying.
    5. 3-4 soat davomida muzlatkichga qo‘ying. Idishlarga quying va sovuq holda dasturxonga torting.
    Shaftoli, yejevika va qovunli sho‘rva

    Foto: ShutterStock

    Foto: ShutterStock

    Mahsulotlar:

    • qovun eti — 700 g;
    • shaftoli — 2 ta;
    • yejevika — ½ stakan;
    • limon — ½;
    • balsam sirka — ½ osh qoshiq;
    • kokos suti — ½ stakan;
    • shakar kukuni;
    • yalpiz barglari .
    Tayyorlanishi:
    1. Qovun va shaftolini tozalab, ularni blender idishiga soling, limon sharbatini siqib, aralashtiring.
    2. Kokos sutini pyurega qo‘shing va aralashtiring. Shakar kukuni soling.
    3. Blenderda sirka bilan rezavorlarni alohida aralashtiring.
    4. Sho‘rvani idishlarga quyib, yejevika pyuresi qo‘shing, yalpiz barglari bilan bezang.
    Pomidorli gazpacho

    Foto: ShutterStock

    Foto: ShutterStock

    Mahsulotlar:

    • pomidor — 1 kg;
    • suv — 350 ml;
    • qizil piyoz — 2 bosh;
    • bolgar qalampiri — 2 dona;
    • sharob sirkasi — 1,5 osh qoshiq. l.;
    • zaytun moyi — 4 osh qoshiq. l.;
    • tuz, qalampir.
    Tayyorlanishi:
    1. Pomidor, qalampir va piyozni tozalab, mayda to‘g‘rang. Pech patnisini yog‘lab, sabzavotlarni soling va yumshoq bo‘lgunga qadar 220 daraja pishiring (taxminan 40 daqiqa).
    2. Sabzavotlarni sovutib, blenderda aralashtiring. 6 soatga muzlatkichga qo‘ying.
    3. Dasturxonga tortishdan oldin tuz, qalampir va sirka qo‘shing.
    Bodringli gaspacho

    Foto: ShutterStock

    Foto: ShutterStock

    Mahsulotlar:

    • bodring — 500 g;
    • selderey— 150 g;
    • turp — 50 g;
    • ismaloq — 15 g;
    • rayhan — 15 g;
    • yalpiz — bir juft barg;
    • limon sharbati — 1 osh qoshiq;
    • sharob sirkasi — 1 osh qoshiq;
    • chia urug‘lari — 10 g;
    • maydalangan muz.
    Tayyorlanishi:
    1. Chia urug‘ini suvga ivitib, bodringni tozalang, katta qirg‘ichdan o‘tkazing. Turplar doira shaklida kesiladi.
    2. Chia va turpdan tashqari barcha ingrediyentlarni idishga soling. Blenderda aralashtiring.
    3. Mahsulotlarni idishlarga solib, turp va chia urug‘lari bilan bezang.
    Yoqimli ishtaha!

    30.06.2022, 12:32   Izoh (0)   9186
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Pechda sabzavotlar bilan pishirilgan tovuqli ragu tayyorlaymiz

    29.06.2022, 13:45

    Jaziramada ayni muddao: Salqinbaxsh limonad tayyorlashning 3 xil retsepti

    28.06.2022, 18:47

    Jaziramada ayni muddao: asal qo‘shilgan laymli muzqaymoq retsepti

    27.06.2022, 19:45

    Mazasi og‘zingizda qoladi: serbcha taom — chevapchichi tayyorlaymiz

    27.06.2022, 15:37

    Qiyma va qovoqchadan tayyorlanadigan oladye retsepti

    24.06.2022, 16:50

    Jaziramada ayni muddao: tetiklantiruvchi xususiyatga ega 4 xil muzli choy retsepti

    22.06.2022, 16:45
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Universalbank o‘zini o‘zi band qilgan fuqarolar uchun yangi “Mikrokredit 300 ”ni ishga tushirdi 


    Pepsi Taste Challenge 2025: Pepsi yana oldinda — O‘zbekistonda 59,28% ovozga sazovor bo‘ldi 


    BI Group O‘zbekistonda turar joy binosining zilzilabardoshligini ochiq sinovdan muvaffaqiyatli o‘tkazdi


    “Trastbank” kichik biznesni rivojlantirish uchun 1 mlrd so‘mgacha kredit taklif etadi


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    Imzo Glass mahsulotlari Buyuk Britaniyaga eksportga yuborildi


    UZTELECOM simli internetni modernizatsiya qilmoqda: abonentlar GPON va FTTx orqali 100 Mbit/s dan yuqori tezlikka ega bo‘ladilar


    “Biznesni rivojlantirish banki” 1 trln 273 mlrd so‘mlik ipoteka krediti ajratdi


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    Kelajak – bugungi qilgan harakatingiz samarasidir. O‘zingizga ishonch esa har qanday yutug‘ingizning boshlanishi 


    HAVAL O‘zbekistonda yangi modellarni namoyish etdi: HAVAL H6 Facelift va HAVAL H9 taqdimot kechasi


    Accor Toshkentda Swissôtel Tashkent ochilishini nishonlamoqda, shveysariya uslubidagi hashshamatni O‘zbekiston poytaxtiga olib kelmoqda


    Kapitalbank va Korporativ sport assotsiatsiyasi hamkorlik memorandumini imzoladi


    Mobiuz Andijon, Namangan va Farg‘ona viloyatlarida 5G ning yangi imkoniyatlarini ochmoqda


    Smart Business O‘zbekistonda UZCARD va Humo kartalarini qabul qilish uchun yagona yechimni taqdim etadi 

     

    Tavsiya etamiz

    Yahudiylarning “Tarixiy vatan” va “Buyuk Isroil” haqidagi puch da’volari: Falastin aslida kimga tegishli?

    23 avgust, 13:22

    “Rusning sharmandali blitskrigi”. Urush taqdirini belgilab bergan Kiyev jangi qanday yakunlangan edi?

    22 avgust, 20:08

    Islom Karimovning sobiq matbuot kotibi “Otamdan qolgan dalalar” filmi taqiqlanish sababini oshkor qildi

    21 avgust, 11:58

    Turkiyada oyoq suyaklarini sindirib, bo‘yni o‘stirish operatsiyasi ommalashmoqda (foto)

    21 avgust, 11:52
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    NASA hamkorligida yaratilgan sun’iy intellekt Quyoshdagi chaqnashlarni 2 soat oldin prognoz qila oladi

    Dunyo | 23 avgust, 22:50

    “AQSH bosimiga qarshi birdammiz”: Xitoy Hindistonni qo‘llab-quvvatladi

    Dunyo | 23 avgust, 22:10

    Superliga. “Nasaf” “Surxon”dan ustun keldi, “OKMK” “Xorazm” darvozasiga 3 ta gol kiritdi

    Sport | 23 avgust, 21:50

    Xitoyda ko‘prik qulashi oqibatida 12 nafar ishchi halok bo‘ldi (video)

    Dunyo | 23 avgust, 21:35

    Rauf Parfi, Muhammad Yusuf va boshqa marhum ijodkorlar ordenlar bilan mukofotlandi

    O‘zbekiston | 23 avgust, 21:11

    Muftiy Nuriddin Xoliqnazarov “Oliy darajali imom Buxoriy” ordeni bilan taqdirlandi

    O‘zbekiston | 23 avgust, 20:46

    Ispaniyadagi plyajlar zaharli va noyob shilliqqurt sabab yopildi

    Dunyo | 23 avgust, 20:10
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.