Mazkur serb taom uchun qiyma yangi sarimsoq, paprika va ozgina soda bilan ziravorlanadi. Ushbu noodatiy komponent go‘shtni yumshatadi va kolbasalarni shirali va yumshoq qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- sarimsoq — 4 bo‘lak
- petrushka — ½ bog‘
- qiyma — 1 kg
- tuz —1 choy qoshiq
- paprika — 1 choy qoshiq
- murch — 1 choy qoshiq
- osh sodasi — 1 choy qoshiq
- suv — 50 ml
- zaytun moyi —1 osh qoshiq
- Sarimsoqni tozalab, maydalagichda ezib oling. Petrushkani ham mayda to‘g‘rang.
- Qiymaga sarimsoq, petrushka, tuz va ziravorlar solib, yaxshilab aralashtiring.
- Sovuq suvga soda solib, aralashmani qiymaga qo‘shing, 5 daqiqa davomida yaxshilab aralashtiring.
- Qiymadan kichik kolbasalar tayyorlang. Tovada zaytun moyini qizdiring.
- Ikki tomonini qizartirib, 3-4 daqiqa davomida qovuring.
Izoh (0)