“Xolodes” qishda tayyorlanadigan eng mazali yeguliklardan biri. Taomni sabzavotlar, ko‘katlar va sarimsoq qo‘shib qaynatilgan sho‘rvadan odatiy uslubda yoki jelatinli sho‘rvaga mol go‘shti, tovuq, baliq go‘shti qo‘shib tayyorlash mumkin. “Xolodes” nafaqat mazali, balki juda foydali yegulik hisoblanadi. “Noviy ochag” nashri “xolodes” tayyorlash va yeyish uchun bir qancha sabablarni keltirdi.
Suyak va bo‘g‘imlarni mustahkamlaydi
“Xolodes” tayyorlash jarayonida nafaqat terining silliqligi va mustahkamligi, balki suyak va bo‘g‘imlarning harakatchanligi va salomatligi uchun mas’ul bo‘lgan oqsil kollagen chiqariladi. Shuning uchun sinish va boshqa jarohatlar olgan odamlarga ko‘proq suyak qo‘shib tayyorlangan sho‘rvalarini iste’mol qilish tavsiya etiladi. Kollagen har qanday yoshda muhim, ayniqsa, 50 yoshdan oshganlar uchun juda foydali. Chunki bu yoshda ayollar menopauza tufayli suyak to‘qimasini faol ravishda yo‘qotadi. Shuning uchun ushbu mazali taomni salomatlik uchun ham iste’mol qilish kerak.
Immunitet tizimi uchun foydali
“Xolodes”ning an’anaviy retsepti juda foydali bo‘lgan sarimsoqni o‘z ichiga oladi. Uning immunitetni mustahkamlash va tananing shamollash, gripp va boshqa nafas yo‘llari kasalliklariga chidamliligini oshirish qobiliyati haqida hamma eshitgan. Shuningdek, uning xususiyatlari bu bilan cheklanmaydi: xushbo‘y sabzavotni muntazam iste’mol qilish saratonning ayrim turlarining oldini olishga yordam beradi, shuningdek, qonda shakar darajasini me’yorlashtirishga yordam beradi.
Oshqozon saratonining oldini olishga yordam beradi
Taomga qo‘shiladigan sabzavot tarkibida antioksidant xususiyatlarga ega A vitamini, shuningdek, beta-karotin va retinol mavjud: ular teri, sochlar va ko‘rish qobiliyati uchun foydalidir va eng muhimi, oshqozon saratonining oldini olishda yordam beradi. Qolaversa, sabzining foydali moddalarining barchasi yog‘da eriydi, ya’ni yog‘li ovqatlar bilan iste’mol qilingan taqdirdagina, organizm tomonidan so‘riladi.
Gemoglobinni oshiradi
Aksariyat ayollar, afsuski, gemoglobin darajasi pastligidan aziyat chekadi, ko‘pchilik bu haqda hatto bilmaydi ham. Kuch va quvvat yetishmasligini charchoq bilan bog‘laydi. Albatta, gemoglobin darajasini oshirish uchun eng foydali taom – bu mol go‘shtidan tayyorlangan xolodesdir.
Asab tizimini rag‘batlantiradi
“Xolodes”da mavjud bo‘lgan yana bir foydali modda – glitsin. Bu miya faoliyatini rag‘batlantiradi, shuningdek, tashvish va qo‘rquv tuyg‘ularini bartaraf etadigan, depressiya alomatlarini yo‘qotadigan va stressni yaxshiroq yengishga yordam beradigan maxsus fermentlarning ta’sirini faollashtiradi.
Mavzuga doir:
Izoh (0)