• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12778.12
    • RUB164.01
    • EUR14931.23
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +27°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Makaronni restorandagidek tayyorlashning 6 ta oddiy usuli

    Italyan restorani oshpazi makaron pishirish bo‘yicha o‘z mualliflik sirlari bilan o‘rtoqlashadi.

    al dente’gacha olib bormang

    Foto: Adobe Stock

    Foto: Adobe Stock

    Ma’lumki, makaron 8 daqiqadan ko‘p bo‘lmagan vaqt davomida, al dente darajasiga yetguncha (ozgina pishmagan, ammo yesa bo‘ladi) pishirilishi kerak. Epicurious pazandalik portali mutaxassisi Jeyson Pfayfer al dente’dan yana bir-ikki daqiqa oldin suvni to‘kib tashlashni, so‘ngra makaronni sousga qo‘shib, bir daqiqa davomida tovada pishirishni maslahat beradi.

    Sous bilan qozonning o‘zida aralashtiring

    Foto: Adobe Stock

    Foto: Adobe Stock

    Agar makaronni al-dente’ga olib kelishga qaror qilsangiz ham, sousni keyinroq qo‘shsangiz ham, hamma narsani qizdirilgan qozonda yoki tovada aralashtirgan ma’qul. Oshpazning so‘zlariga ko‘ra, shundagina makaron sous ta’mini yaxshi o‘zlashtiradi.

    Sousni juda suyuq qilmang

    Pishirilgan makaron o‘zidan suyuqlik chiqaradi, shuning uchun sous quyuq bo‘lishi muhim. Yana bir muhim jihat: agar sous sho‘r bo‘lsa, pishirish paytida makaronga tuz qo‘shmaslik kerak.

    Tez-tez aralashtiring

    Foto: Adobe Stock

    Foto: Adobe Stock

    Pishirish jarayonida ham (makaron bir-biriga yopishib qolmasligi uchun), sous qo‘shganda ham makaronni tez-tez aralashtiring. Ingrediyentlarni qanchalik ko‘p aralashtirsangiz, ta’mi shunchalik uyg‘un bo‘ladi. Aralashtirish uchun Jeyson Pfayfer rezina kurakcha yoki katta metall qoshiqdan foydalanishni tavsiya qiladi.

    Sariyog‘ qo‘shing

    Pishirgandan so‘ng makaronga qo‘shilgan kichik sariyog‘ bo‘lagi uni mayin va ta’mini boy qiladi, xamiri esa yanada nozik bo‘ladi.

    Yakuniy jarayonni unutmang

    Foto: Adobe Stock

    Foto: Adobe Stock

    Mayda to‘g‘ralgan yangi ko‘katlar, maydalangan qalampir, qovurilgan non bo‘laklari, qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq — oddiy makaronga lazzat va estetik ko‘rinish qo‘shishning ko‘plab usullari mavjud.

    Mavzuga doir: 

    • Makaronni pishirishda ko‘p yo‘l qo‘yiladigan xatolar
    • Kam mahsulotdan tayyorlanadigan 3 xil pasta retsepti
    • Pomidor va qiyma qo‘shib mazali spagetti tayyorlaymiz
    • Bor-yo‘g‘i ikkita mahsulot talab etiladigan 2 xil tezpishar pasta retsepti

    29.03.2022, 10:53   Izoh (0)   18387
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Tirnoqlardagi akril qoplamani uy sharoitida olib tashlashning oson usullari (video)

    28.03.2022, 10:10

    Chizg‘ich, suzish ko‘zoynagi va oshxonada unumli foydalanish mumkin bo‘lgan boshqa buyumlar

    27.03.2022, 15:22

    Charm, zamsh, jut: poyabzallar qanday tozalanishi kerak?

    25.03.2022, 21:46

    Ota-ona bolada mustaqil shaxsni emas, balki ushalmagan orzulari davomchisini ko‘radi — tavsiya va tajribalar ko‘pligiga qaramay nega farzand tarbiyasida xato qilav...

    25.03.2022, 13:33

    Oshxona jihozlaridan unumli foydalanishning 15 ta usuli

    25.03.2022, 10:31

    Uy bekalari ham noto‘g‘riligini bilmaydi: ovqat pishirishda tez-tez uchraydigan xatolar

    24.03.2022, 20:33
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    “Tadbirkorlikni rivojlantirish kompaniyasi” ISO 9001 va ISO 37001 xalqaro sertifikatlarini qo‘lga kiritdi 


    Osteosarkoma: tashxislash, davolash va fanlararo yondashuv


    Beeline Uzbekistan hududlarda raqamli rivojlanishni jadallashtirmoqda


    Chiqim va kirim: nazorat sari ilk qadam


    Ipotekaga xonadon, sovg‘a sifatida esa — omborxona!


    Ipoteka Bank OTP Group: “Quyosh” — parkentliklar uchun yangi mahalla markazi ishga tushirildi


    Turizmdagi trendlar 2025: Xitoyda Markaziy Osiyoga – Qozog‘iston, O‘zbekiston, Qirg‘izistonga qiziqish o‘smoqda


    Ipak Yo‘li Bankdan Tradeloan: xalqaro bitimlarni moliyalashtirish


    Kia O‘zbekiston bozorini egallamoqda: 2025-yilning birinchi yarmida rekord darajadagi sotuvlar


    “InfinBANK” AJ Toshkentda yangi Bank xizmatlari markazini ochdi  


    SQB dan “TEZKOR+” krediti —  biznesingizni rivojlantirish uchun qulay yechim 


    Centrum Air 25-iyuldan Toshkent — Seul to‘g‘ridan-to‘g‘ri reyslarini boshlaydi 


    Neo Insurance — sug‘urta bozoridagi raqamli o‘zgarishlarning 2 yillik natijasi 


    Sun’iy intellekt bo‘yicha ikki diplomli ta’lim — UMFT & FAR EAST University hamkorligida


    Mikrokreditbankda omonat karta joriy qilindi

     

    Tavsiya etamiz

    Matriarxat davri qaytadimi: nima uchun qiz farzand tarbiyalash trendga aylanmoqda?

    14 iyul, 13:07

    Oilasini qashshoqlik va ochlikdan qutqargan jangchi yigit: Arda Gyulerning kurashga to‘la hayot maktubi

    13 iyul, 22:15

    Kreml soyasidagi jumboqlar: sirli ravishda vafot etgan rossiyalik tadbirkor va amaldorlar

    10 iyul, 20:40

    Isroilning G‘azodagi qirg‘ini yagona emas: Insoniyat tarixidagi eng yirik genotsidlar qanday sodir bo‘lgandi?

    10 iyul, 19:12
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Trampning Moskva va Sankt-Peterburgga hujum qilishga undagani haqidagi xabarlar rad etildi

    Dunyo | 15 iyul, 23:35

    O‘qishni davlat oliygohlariga ko‘chirish uchun o‘tish ballari tasdiqlandi

    O‘zbekiston | 15 iyul, 23:25

    Dunyoning eng keksa marafonchisi YTH oqibatida vafot etdi

    Dunyo | 15 iyul, 23:10

    Ukrainada ko‘p fuqarolik qonuniylashtirildi

    Dunyo | 15 iyul, 22:55

    Banklarda so‘mdagi kredit foizlari ko‘tarildi

    O‘zbekiston | 15 iyul, 22:45

    AQSHda ofitser tanishuv ilovasi orqali Ukrainaga oid maxfiy ma’lumotlarni uzatgani aniqlandi

    Dunyo | 15 iyul, 22:35

    Safarda bolani nima bilan band qilish mumkin? Xotirjam sayohat qilish uchun 10 ta layfhak

    Farzand | 15 iyul, 22:23

    O‘zbekistonga eng ko‘p sayyohlar qaysi davlatlardan kelayotgani ochiqlandi

    O‘zbekiston | 15 iyul, 22:11
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.