• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12831.13
    • RUB161.07
    • EUR14542.8
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +18°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Uy bekalari ham noto‘g‘riligini bilmaydi: ovqat pishirishda tez-tez uchraydigan xatolar

    Ba’zida pazandaman deb bemalol maqtanadiganlar ham xatoliklarga yo‘l qo‘yishi mumkin. Chunki yillar davomida o‘rganib qolgan odatlarini noto‘g‘ri bo‘lishi mumkin-ku, degan shubha ostiga olmaydilar. AdMe nashri ovqat pishirishda tez-tez uchraydigan xatoliklar va ularni tuzatish haqida ma’lumot beradi.

    Ovqatga tuz sepishdagi xatolik

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Hech ko‘rganmisiz professional oshpazlar tuz sepayotganda qo‘llarini taom yoki idishdan balandroqda tutishadi. Gap shundaki, boshlang‘ich nuqta qanchalik baland bo‘lsa, ziravorlar yuzaga teng ravishda taqsimlanadi. Agar tuz pastdan sepilsa, aksincha, go‘sht yoki ovqatning bir qismi sho‘r bo‘lib qolishi mumkin.

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Guruchni pishirishdan oldin qovurish kerak

    Guruchni yanada mayin qilish va qo‘shimcha maza qo‘shishi mumkin bo‘lgan tayyorgarlik bosqichi bor, lekin uni dangasalik qilib o‘tkazib yuboramiz — bu guruchga suv qo‘shishdan oldin yog‘da qovurishdir.

    Bu juda oddiy ish: yog‘ni o‘rtacha olovda tovada qizdirib, unga guruch qo‘shing va rangi o‘zgarmaguncha qovuring. Suv quygandan keyin qaynashini kuting, qopqog‘ini yopib, taxminan, 20 daqiqa davomida past olovda pishiring.

    Tova va yog‘ni yetarlicha qizdirmaslik

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Bu odatning yomon tomoni shundaki, sovuq tovadagi yog‘ga solingan mahsulot qovurilish o‘rniga, yog‘ni o‘ziga singdiradi. Natijada taom yuqori kaloriyali va yog‘li bo‘lib qoladi, bu uning ta’miga ham sezilarli ta’sir ko‘rsatadi.

    Murchdan noto‘g‘ri foydalanish

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Ovqat tayyorlayotganda murchning qanday maydalangani ham muhim. Yaxshi maydalangan murch taomni xushbo‘y qiladi, shu bilan birga asosiy ziravor emas, qo‘shimcha hisoblanadi. Kattaroq maydalangan murch ko‘proq aromatik bo‘lib, taomga o‘zgacha ta’m qo‘shadi.

    Taom tayyorlayotganda qaysi holatda u yoki bu variant ko‘proq mos kelishini tushunib olish lozim: katta maydalangan murch souslar uchun emas, lekin go‘sht va salatlarni ideal tarzda to‘ldiradi, maydarog‘i esa aksincha, yumshoqlikni ta’minlaydi, sousga o‘zgacha lazzat beradi, lekin steyk ta’mini ta’kidlamaydi.

    Barcha ingrediyentlar likopchaga tushishi shart emasligini unutamiz

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Ba’zan sho‘rva yoki souslarga ta’mni yaxshilash va o‘ziga xos lazzat berish uchun zarur bo‘lgan ingrediyentlarni qo‘shamiz. Biroq ularning hammasini ham yeb bo‘lmaydi. Qozondagi ko‘katlar likopga tushmasligi uchun ularni oldindan ip bilan bog‘lab qo‘ygan ma’qul. Taom tayyor bo‘lgach, butun dastani qisqich bilan olib tashlash kifoya.

    Turli xil ovqatlar uchun bitta kurakchadan foydalanamiz

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Oshxona kurakchalarining turli xil shakl va materiallardan tayyorlanishining o‘ziga xos sababi bor. Ularning har biri ba’zi holatlar uchun mos kelsa, boshqalariga to‘g‘ri kelmaydi.

    Silikon kurakchalar xamir yoki krem ​​kabi yumshoq ingrediyentlarni aralashtirish uchun mos keladi. Go‘sht uchun yog‘ochlisidan foydalanmagan ma’qul, chunki yog‘och bakteriyalar uchun ko‘payish muhitini yaratishi mumkin. Omlet kabi nozik taomlarni butun pishirish uchun tekis kurakchalar o‘rniga egrilaridan foydalangan ma’qul.

    Xamirga sariyog‘ni qirg‘ichdan chiqarmay, bo‘laklarga bo‘lgan holda solamiz

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Ko‘plab retseptlarda sariyog‘ qolgan ingrediyentlar bilan yaxshi aralashishi uchun yetarlicha yumshatilgan bo‘lishi kerak, lekin eritilmaydi. Bunday holda muzlatilgan sariyog‘ni maydalab, bir necha daqiqaga qoldirilsa — tezda ideal harorat holatiga keladi.

    Ba’zi retseptlarda sariyog‘ sovuq holda bo‘lishi kerak, bu xamirning ko‘tarilishiga yordam beradi. Bunday paytda muzlatilgan sariyog‘ni qirg‘ichdan chiqarib xamirga qo‘shish eng yaxshi variant.

    Qiymani haddan ortiq ko‘p aralashtiramiz

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Qiymaga qo‘shilgan ingrediyentlarni ortiqcha aralashtirish uni qattiqlashtirib, mazasiga ta’sir qiladi. Qiymadan tayyorlanadigan kotlet, frikadelka va boshqa taomlar yumshoq bo‘lishi uchun uni juda ehtiyotkorlik bilan aralashtirish muhim. Shuningdek, juda qattiq dumaloqlamang yoki siqmang, buni yengil harakatlar bilan qiling.

    Aytgancha, pishirayotganda suvi chiqib, qurib qolmasligi uchun kotletlarni qattiq bosmaslik va teshmaslik kerak.

    Quruq va yangi ko‘katlarni qo‘shish tartibini chalkashtirib yuboramiz

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Quritilgan ko‘katlar qozonga qachon solinganiga qarab ovqatning ta’miga boshqacha ta’sir qilishi mumkin. Foydalanish bo‘yicha umumiy tavsiya — ularni boshida yoki pishirish vaqtida qo‘shishdir, chunki ularning yumshashi uchun vaqt kerak. Agar ularni oxirida yoki tayyor ovqatga qo‘shsangiz, ular nafaqat xushbo‘y hidini ocholmaydi, balki tishlarga ham kirib qoladi. Bunday vaziyatda tayyor ovqatga yangi ko‘kat solgan ma’qul.

    Mavzuga doir:

    • Oshxonada bekorga joy egallaydigan, allaqachon tashlab yuborish kerak bo‘lgan buyumlar
    • Bananlarni uzoq vaqt yangidek saqlash uchun nimalarga e’tibor berish kerak?
    • Sarimsoq qurib qolmasligi va mog‘orlamasligi uchun qanday saqlash kerak?
    • Aslida foyda bermaydigan, lekin tashlab yuborishga ham ko‘z qiymaydigan keraksiz buyumlar

    24.03.2022, 20:33   Izoh (0)   30549
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Kimyoviy vositalarni to‘g‘ri ishlatish bo‘yicha sinalgan tavsiyalar

    22.03.2022, 20:48

    Pul sarflash shart emas: zamonaviy obraz yaratishga yordam beradigan 5 ta layfxak

    22.03.2022, 12:54

    Xona o‘simliklarning 8 ta foydasi: nima uchun xonada gullar ko‘p bo‘lishi kerak?

    21.03.2022, 21:46

    Kir yuvish mashinasi va kiyimlarga zarar yetkazuvchi xatolar

    19.03.2022, 15:10

    Sovitkich muzxonasi qanday tozalanadi va buni qancha muddatda amalga oshirish kerak?

    17.03.2022, 20:56

    Poyabzal g‘ijirlashidan xalos bo‘lishning sinalgan usullari

    17.03.2022, 14:59
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    So‘zlar ahamiyatga ega: TBC Bank 8-mart tabriklarini pullarga aylantirib, ayollar tadbirkorligini qo‘llab-quvvatladi


    “Akkermann sement” xalqaro forumi: qurilish materiallari sohasidagi muammolar keng tahlil qilindi


    Ilg‘or qurilish texnologiyalari asosida qad rostlayotgan Quyi Chotqol GES


    Ipoteka Bank OTP Group o‘zini o‘zi band qilganlarga yangi ipoteka dasturini ishga tushirdi: hujjatlarsiz, asabbuzarliksiz, samarali natijalar bilan


    “O‘zbekinvest” IUA aʼzosiga aylandi va Londonning global sug‘urta bozorida o‘z mavqeini mustahkamladi


    UZTELECOM 10 Gbit/s tezlikdagi uy internetini foydalanuvchilarga taqdim etdi


    Chery gazga o‘tmoqda: kafolat to'liq saqlanib qolinadi, o‘rnatish esa 31 maygacha bepul! 


    Abadiy ishonchlilik va xavfsizlik: GWM sohaning yangi standartlarini joriy etmoqda


    MKBANK xalqaro moliya bozorida: Qozog‘iston banklaridan 15 million dollar jalb qilindi


    “Biznesni rivojlantirish banki” biznes uchun qulay innovatsion bank bo‘lishga intilmoqda


    Centrum Air yangi Airbus A320neo — aviaparkidagi to‘qqizinchi samolyotni qabul qilib oldi 


    Acıbadem shifoxonalar tarmog‘ida qon kasalliklarini zamonaviy davolash usullari: leykoz va boshqa kasalliklar


    Eng chuqur g‘or, eng baland ko‘prik va eng sirli maskan – Namanganga boramiz


    InfinBANK Visa Direct orqali xalqaro pul o‘tkazmalariga qo‘yilgan limitlarni oshirdi 


    Oqtepa Lavashdan “Kulgili narxlar”: sevimli taomlar — har bir pozitsiya 10 mingdan 20 ming so‘mgacha bo‘lgan maxsus narxlarda

     

    Tavsiya etamiz

    “Ikki xonali uy uchun 715 mln so‘mdan”. “Daryo”dagi maqoladan so‘ng poytaxt hokimligi uysiz qolgan aholiga xonadon sotib olish uchun mablag‘ ajratdi

    28 may, 21:15

    Budapesht fasadlari: sanʼat ko‘chada yashaydi (foto)

    27 may, 10:00

    Gestapo va KGB xizmatida bo‘lgan buxorolik “Shtirlits”

    26 may, 19:00

    Ayol ovchilardan ilg‘or samolyotlarga qadar — Ukraina rus Shahed’larini qanday ovlaydi?

    19 may, 20:10
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    O‘zbekistonda nechta oliy taʼlim tashkiloti faoliyat yuritayotgani ochiqlandi

    O‘zbekiston | 29 may, 23:50

    Saida Mirziyoyeva Rossiya hukumati raisi bilan uchrashuv o‘tkazdi

    O‘zbekiston | 29 may, 23:31

    “Daryo” dayjesti: 29-mayning eng muhim xabarlari

    O‘zbekiston | 29 may, 23:25

    Saida Mirziyoyeva Rossiya Federal Majlisi Federatsiya Kengashi raisi bilan uchrashuv o‘tkazdi

    O‘zbekiston | 29 may, 23:10

    Kongressmen Trampdan investorlar uchun tashkil etilgan kechki ovqat tafsilotlarini oshkor qilishni talab qildi

    Dunyo | 29 may, 22:53

    Massimiliano Allegri “Milan” bilan kelishuvga erishdi

    Sport | 29 may, 22:38

    Isroil G‘azodagi asirlarni ozod qilish bo‘yicha AQSHning yangi taklifini qabul qildi. HAMAS esa jim

    Dunyo | 29 may, 22:10

    Sirdaryoda sevgan yigitini o‘ldirmoqchi bo‘lgan qiz 6 yilga qamaldi

    O‘zbekiston | 29 may, 21:57
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.