Sous tovuq filesini yanada yumshoq qiladi hamda juda tez tayyorlanadi.
Kerakli mahsulotlar:
- Tovuq filesi – 4 bo‘lak;
- Pasta uchun tomat sousi – 700 gr;
- Konservalangan pomidor – 400 gr;
- Un – 50 gr;
- Non talqoni – 75 gr,
- Qattiq pishloq – 50 gr;
- Tuxum – 2 dona;
- Zaytun yog‘i – 3 osh qoshiq;
- Mozzarella pishlog‘i – 150 gr;
- Rayhon – 2 ta yaproq.
- Tomat sousi va konservalangan pomidor idishda aralashtiriladi va past olovga qo‘yiladi.
- Tovuq filesi ustiga qandolat qog‘ozi qo‘yiladi va qalinligi 1 santimetr bo‘lguncha uriladi.
- Un va tuz alohida idishda aralashtirib olinadi.
- Yana bir idishda non talqoni va qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq, tuxum ham boshqa bir idishda sanchqi yordamida aralashtiriladi.
- Yog‘ qizib turishi uchun tovaga quyiladi. Tovuq filesi avval unga, so‘ng tuxumga va keyin pishloqli aralashmaga botiriladi.
- Filening har ikki tomoni qizarguncha pishiriladi.
- Maxsus idishga tomat sousi aralashmasi quyiladi, ustidan tovuq filesi va pishloq bo‘laklari solinadi.
- 180 darajada 5-8 daqiqa davomida pechda pishiriladi.
Izoh (0)