Uy bekalari uchun tez tayyor bo‘ladigan retseptlar bilan bo‘lishishda davom etamiz. Oladyelar nafaqat kattalar, balki bolajonlar uchun ham sevimli bo‘lishiga shubha yo‘q.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Un — 100 gr
- Qatiq yoki kefir — 125 ml
- Tuxum — 1 dona
- Ichimlik sodasi — 0,5 choy qoshiq
- O‘simlik yog‘i — 2-3 osh qoshiq
- Kolbasa — 150 gr
- Pishloq — 80 gr
- Shakar
- Qatiq yoki kefirni idishga soling, tuxum chaqing va sanchqi bilan yaxshilab aralashtiring.
- Un, soda, shakar, tuz qo‘shing.
- Yaxshilab aralashtirgandan so‘ng aralashmani 15 daqiqaga qoldiring.
- Kolbasani dumaloq plastinka, pishloqni qalinroq somoncha shaklida to‘g‘rang.
- Kolbasa ustiga, pishloq qo‘ying va ustidan yana bir bo‘lak kolbasa qo‘ying.
- O‘simlik yog‘i solingan tovaga 1 osh qoshiq aralashma soling.
- 1 daqiqadan keyin pishloqli kolbasa bo‘lagini soling.
- 3 daqiqadan keyin kolbasa ustidan yana 1 osh qoshiq aralashma quying (kolbasaning chetlari ochiq qolmasligi kerak).
- Ikkinchi tomonini ham 2-3 daqiqa davomida qovurib oling.
Mavzuga doir:
- Pirog, pitssa, omlet. Qotgan nondan qanday taomlar tayyorlash mumkin?
- Tongni fransuzcha pishloqli omlet — matafan bilan qarshi oling
- Qahva va banandan yaxna smuzi tayyorlang
- Tongni bulg‘ur qo‘shib tayyorlanadigan turkcha nonushta bilan qarshi oling
- Lavlagidan ozdiruvchi va tetiklashtiruvchi sharbat tayyorlaymiz
Izoh (0)