Кўпчилик Янги йил дастурхонини оливе салатисиз тасаввур қила олмайди. Салатни турли маҳсулотлардан, ўзингизга ёққан услубда тайёрлашингиз мумкин.
Товуқ гўшти ва олма қўшиб тайёрланадиган оливе рецепти
Керакли масаллиқлар:
- товуқ гўшти — 300 г
- сабзи — 1 дона
- тухум — 4 дона
- тузланган бодринг — 2 дона
- бодринг— 2 дона
- консерваланган нўхат — 1 дона
- нордон олма — 1 дона
- лимон— 1 дона
- сметана — 100 г
- майонез - 70 г
- шакар — 1 қошиқ
- туз — таъбга кўра
- Тузланган ва янги узилган бодрингни майдалаб олинг. Консерваланган яшил нўхатдаги суюқликни тўкиб ташланг.
- Гўшт, сабзи, тухумни қайнатиб олинг ва куб шаклида кесинг. Олманинг пўстлоғини олиб ташланг ва уни ҳам куб шаклида кесиб олинг.
- Яримта лимон шарбатини шакар, майонез ва сметана билан аралаштиринг. Салатга қўшинг ва аралаштиринг.
- Салатни дастурхонга тортишдан олдин кўкатлар билан безатинг.
Керакли масаллиқлар:
- картошка — 4 та
- тозаланган креветка — 300 г
- тухум — 4 дона
- тузланган бодринг — 1 дона
- бодринг — 1 дона
- кўк пиёз — бир боғ
- майонез — 120 г
- туз — таъбга кўра
- Креветкани қайнатинг ва совутиб олинг.
- Қайнатилган картошка, тухум, бодринг ва кўк пиёзни тўғраб олинг.
- Барча маҳсулотларни идишга солинг, таъбга кўра қайла ва туз қўшинг.
- Агар сизга ёқса, салатга бир қошиқ соя соуси қўшишингиз мумкин.
- Салатни дастурхонга тортишдан олдин яхшилаб аралаштиринг.
Керакли масаллиқлар:
- картошка — 5 дона
- қизил балиқ гўшти — 300 г
- бодринг — 2 дона
- музлатилган яшил нўхат — 200 г
- сариёғ — 30 г
- майонез — 120 г
- Картошкани қайнатинг, совутиб олинг ва тозаланг. Картошка, қизил балиқ гўшти ва бодрингни куб шаклида кесиб олинг.
- Қиздирилган идишда сариёғни эритиб, нўхатни қовуринг, салқин жойга қўйинг.
- Барча маҳсулотларни идишга солинг ва майонез билан аралаштиринг.
- Салатни дастурхонга тортишдан олдин кўкатлар билан безатинг.
Керакли масаллиқлар:
- картошка — 5 дона
- тофу — 100 г
- тухум — 4 дона
- тузланган бодринг — 1 дона
- бодринг — 1 дона
- сабзи — 1 дона
- консерваланган нўхат — ярим қути
- консерваланган маккажўхори — ярим қути
- пиёз — 1 та
- майонез — 150 г
- туз — таъбга кўра
- Сабзи, картошка ва тухумини қайнатиб олинг.
- Пиёзни майдаланг, картошка, сабзи, тухум, тофуни ҳам тўғранг.
- Нўхат ва маккажўхори идишидаги суюқликни тўкиб ташланг.
- Барча маҳсулотларни идишга долинг, майонез ва туз билан аралаштиринг. Қўшимча равишда, салатга мурч қўшишингиз мумкин.
Изоҳ (0)