Ko‘pchilik Yangi yil dasturxonini olivye salatisiz tasavvur qila olmaydi. Salatni turli mahsulotlardan, o‘zingizga yoqqan uslubda tayyorlashingiz mumkin.
Tovuq go‘shti va olma qo‘shib tayyorlanadigan olivye retsepti
Kerakli masalliqlar:
- tovuq go‘shti — 300 g
- sabzi — 1 dona
- tuxum — 4 dona
- tuzlangan bodring — 2 dona
- bodring— 2 dona
- konservalangan no‘xat — 1 dona
- nordon olma — 1 dona
- limon— 1 dona
- smetana — 100 g
- mayonez - 70 g
- shakar — 1 qoshiq
- tuz — ta’bga ko‘ra
- Tuzlangan va yangi uzilgan bodringni maydalab oling. Konservalangan yashil no‘xatdagi suyuqlikni to‘kib tashlang.
- Go‘sht, sabzi, tuxumni qaynatib oling va kub shaklida kesing. Olmaning po‘stlog‘ini olib tashlang va uni ham kub shaklida kesib oling.
- Yarimta limon sharbatini shakar, mayonez va smetana bilan aralashtiring. Salatga qo‘shing va aralashtiring.
- Salatni dasturxonga tortishdan oldin ko‘katlar bilan bezating.
Kerakli masalliqlar:
- kartoshka — 4 ta
- tozalangan krevetka — 300 g
- tuxum — 4 dona
- tuzlangan bodring — 1 dona
- bodring — 1 dona
- ko‘k piyoz — bir bog‘
- mayonez — 120 g
- tuz — ta’bga ko‘ra
- Krevetkani qaynating va sovutib oling.
- Qaynatilgan kartoshka, tuxum, bodring va ko‘k piyozni to‘g‘rab oling.
- Barcha mahsulotlarni idishga soling, ta’bga ko‘ra qayla va tuz qo‘shing.
- Agar sizga yoqsa, salatga bir qoshiq soya sousi qo‘shishingiz mumkin.
- Salatni dasturxonga tortishdan oldin yaxshilab aralashtiring.
Kerakli masalliqlar:
- kartoshka — 5 dona
- qizil baliq go‘shti — 300 g
- bodring — 2 dona
- muzlatilgan yashil no‘xat — 200 g
- sariyog‘ — 30 g
- mayonez — 120 g
- Kartoshkani qaynating, sovutib oling va tozalang. Kartoshka, qizil baliq go‘shti va bodringni kub shaklida kesib oling.
- Qizdirilgan idishda sariyog‘ni eritib, no‘xatni qovuring, salqin joyga qo‘ying.
- Barcha mahsulotlarni idishga soling va mayonez bilan aralashtiring.
- Salatni dasturxonga tortishdan oldin ko‘katlar bilan bezating.
Kerakli masalliqlar:
- kartoshka — 5 dona
- tofu — 100 g
- tuxum — 4 dona
- tuzlangan bodring — 1 dona
- bodring — 1 dona
- sabzi — 1 dona
- konservalangan no‘xat — yarim quti
- konservalangan makkajo‘xori — yarim quti
- piyoz — 1 ta
- mayonez — 150 g
- tuz — ta’bga ko‘ra
- Sabzi, kartoshka va tuxumini qaynatib oling.
- Piyozni maydalang, kartoshka, sabzi, tuxum, tofuni ham to‘g‘rang.
- No‘xat va makkajo‘xori idishidagi suyuqlikni to‘kib tashlang.
- Barcha mahsulotlarni idishga doling, mayonez va tuz bilan aralashtiring. Qo‘shimcha ravishda, salatga murch qo‘shishingiz mumkin.
Izoh (0)