Нонуштада тухумдан турли хил тезпишар таомлар истеъмол қилишга кўпчилик ўрганиб қолган. Шунингдек, аминакислоталар ва витаминларга бой ушбу маҳсулотсиз ширинлик, таом, пирогларни тасаввур ҳам қилиб бўлмайди.
Тухумли сомса
Керакли маҳсулотлар:«Начинка» учун:
- Қайнатилган тухум – 400 грамм;
- Кўк пиёз – 125 грамм;
- Туз – 5 грамм;
- Майонез – 100 грамм.
- Сметана – 300 грамм;
- Сариёғ – 180 грамм;
- Туз – 10 грамм;
- Ун – 700 грамм.
Сариёғ юмшатилади. Сметана, туз, ун аралаштрилиб, хамир қорилади. Хамир бўлакларга бўлиниб, ёйиб чиқилади. Қайнатилган тухум қирғичдан ўтказилади. Майда тўғралган кўк пиёз, майонез, туз, қора мурч аралаштирилади. «Начинка» 30 граммдан хамир ичига жойлаштирилади. Сомса усти чимчилаб, ёпилади. 180 даража печда 10-12 дақиқа пиширилади.
Окрошка
Керакли маҳсулотлар:
- Газли сув – 1 литр;
- Қайнатилган тухум сариғи – 4 дона;
- Хантал – 50 грамм;
- Туз ва зиравор, кўкатлар.
- Тозаланган бодринг – 40 грамм;
- Редиска – 30 грамм;
- Тухум оқи – 30 грамм;
- Қайнатилган тил – 50 грамм;
- Қайнатилган картошка – 40 грамм;
- Кўк пиёз – 10 грамм;
- Сметана – 30 грамм.
Тухум сариғи хантал билан майдалангунча аралаштирилади. Сўнгра устидан газли сув қуйилади. Туз ва зираворлар қўшилади. Қайнатилган маҳсулотлар сомонча шаклида тўғралади. Газли сув қўшилган масса билан аралаштирилади. Дастурхонга тортишдан аввал кўкат ва редискалар билан безатилади.
Карбонара спагеттиси
Керакли маҳсулотлар:
- Спагетти – 120 грамм;
- Қаймоқ – 50 мл;
- Зайтун ёғи – 10 мл;
- Товуқ бульони – 100 мл;
- Пишлоқ – 15 грамм;
- Тухум – 2 дона;
- Мол гўшти – 30 грамм;
- Туз ва зираворлар.
Ёқимли иштаҳа!
Мавзуга доир:
Изоҳ (0)