Oziq-ovqat mahsulotlarini to‘g‘ri saqlash ulardan uzoq vaqt davomida foydalanish imkoniyatini beradi. “Noviy ochag” nashri bu borada yordam beradigan layfxaklar bilan bo‘lishdi.
Limon
Limon suvda uzoqroq saqlanadi. Ularni yaxshilab yuvib tashlab, keyin bir-biriga mahkam bosilmasligi uchun kengroq va kattaroq shisha idishga joylanadi, suv bilan to‘ldirilib, qopqog‘i yopiladi va muzlatkichga qo‘yiladi.
Kartoshka
Kartoshka unib chiqmasligi va uzoqroq turishi uchun olma bilan birga saqlanishi kerak.
Avokado
Pishmagan avokadolar yupqa qog‘oz yoki gazetaga o‘raladi va xona haroratida saqlanadi. Agar avokado pishgan bo‘lsa, uni muzlatkichda yopiq paketda saqlash mumkin.
Banan
Past harorat va muzlatkichda saqlangan banan tezda qorayadi va ta’mini yo‘qotadi. Ammo uning dastasini oziq-ovqat plyonkasi yoki folga bilan o‘rab, muzlatkichga qo‘yilsa, ular bir haftadan ko‘proq vaqt davomida yaxshi holatda saqlanadi.
Piyoz va kartoshka
Taomga birgalikda solinsa, albatta, ajoyib ta’m hosil qiladi. Ammo ular birgalikda saqlansa, piyoz ko‘p o‘tmay unib chiqadi.
Brokkoli va gulkaram
Bu sabzavotlar suvni yaxshi ko‘radi. Ularni uzoqroq saqlash kerak bo‘lsa, ildiz qismi suvga solinib, yuqorisi ochiq holatda qoldiriladi. So‘ngra suvni tez-tez yangilab turish lozim.
Pomidor
Birinchidan, pomidor muzlatkichda o‘z ta’mini yo‘qotadi. Ikkinchidan, uning past qismini yuqoriga qaratib saqlash kerak.
To‘g‘ralgan sabzavotlar
Agar ovqat uchun to‘g‘ralgan sabzavotlar ortib qolgan bo‘lsa, ularni suv solingan shisha idishlarda ko‘proq muddat davomida saqlash mumkin.
Salat bargi
Eng yaxshi variant — quruq paket yoki oziq-ovqat plyonkasi bilan yopilgan idish.
Izoh (0)