• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12692.42
    • RUB158.44
    • EUR14511.24
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +26°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Qay vaqtda solishingizga qarab taomning mazali bo‘lishini belgilab beradigan mahsulotlar

    Oshpazlikda mayda-chuyda narsaning o‘zi yo‘q: taom mukammal bo‘lishi uchun nafaqat mahsulotlarning nisbatlarini, balki ularni qo‘shish vaqtini ham aniq bilish kerak.

    Pomidor yoki tomat pastasi

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Pomidorda tomat pastasida bo‘lgani kabi juda ko‘p kislota mavjud bo‘lgani uchun u kartoshkaning pishishiga to‘sqinlik qiladi. Shuning uchun agar makaron qovurayotgan bo‘lsangiz, unda pomidorni kartoshka pishishiga yaqin solish kerak. Agar go‘sht pishirsangiz, unda pomidordagi kislota uni yumshoqroq qiladi va pishirish vaqtini qisqartiradi.

    Ko‘katlar

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Barra ko‘katlar, masalan, shivit, kinza yoki rayhon ovqat tayyor bo‘lay deganda yoki qozonni pechdan olganingizdan keyin qo‘shilishi kerak. Gap shundaki, ko‘katlarning ta’mini barglari va poyalaridagi efir moylari beradi, ular issiqlik bilan ishlov berish boshlanganidan 10-15 minut o‘tgach bug‘lanadi. Boshqa tomondan, quritilgan ko‘katlarni pishishidan bir necha daqiqa oldin qo‘shish kerak.

    Murch

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Ko‘katlar kabi efir moylari murchning ta’mi uchun ham javobgardir. Ushbu ziravordan maksimal ta’mga ega bo‘lish uchun murchni maydalab olish kerak. Murchni ham mazasi yo‘qolmasligi uchun oxirida qo‘shish kerak. Ammo maydalangan murchning foydasi kamroq.

    Achchiq qalampir

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Achchiq qalampir tayyor taomning issiqligiga bevosita ta’sir qiladi. Qalampir qancha uzoq pishirilsa, achchig‘i shuncha kamayadi. Agar ovqat achchiq bo‘lishini istasangiz, pishay deganda soling. Agar taom unchalik achchiq bo‘lmay, lekin qalampir ta’mi kelib turishini istasangiz, unda avvalroq qo‘shing.

    Sarimsoq

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Taomdan sarimsoq ta’mi kelib turishini xohlasangiz, ovqat pishganda yoki tagi o‘chirilgandan keyin maydalangan sarimsoq qo‘shing.

    Qovurganda ham xuddi shunday qilish kerak: agar uni qovurilgan sabzavotlarga qo‘shmoqchi bo‘lsangiz, uni maydalab, pechni o‘chirishdan yarim daqiqa oldin qo‘shing.

    Limon sharbati

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Limon yoki laym sharbati taomlarga ozgina nordonlik va noodatiy, nozik lazzat beradi. Biroq issiqlik bilan ishlov berishda sitrus bo‘laklari yoki sharbati achchiq bo‘lib, ovqatga ham o‘tkazadi. Shuning uchun agar sho‘rva yoki sous mazali bo‘lishini istasangiz, ovqatni pechdan olganingizdan so‘nggina qo‘shing.

    Tuz

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Pishiriqlarga maza berish uchun xamirga ham tuz qo‘shish kerak. Biroq ko‘plab oshpazlar tuzni xamir qorayotganda xamirturush bilan bir vaqtning o‘zida solishadi. Bu esa xamirturush kuchini o‘ldiradi. Pishiriqlaringiz doimo mayin bo‘lishi va xamir yaxshi ko‘tarilishi uchun xamirturushga to‘g‘ridan to‘g‘ri tuz solmang, balki uni un bilan aralashtiring.

    Qisqichbaqalar

    Dengiz mahsulotlari eng injiq mahsulotlardan biridir. Qisqichbaqalar qanchalik mayin va yumshoq bo‘lishi pishirish vaqtiga bog‘liq: agar muzlatilgan qisqichbaqalardan foydalansangiz, avval ularni muzdan eriting va tayyor bo‘lishidan bir daqiqa oldin sho‘rvaga qo‘shing.

    Pishirilmagan qisqichbaqalar pushti va shaffof bo‘lgunga qadar 1-3 daqiqa davomida pishirilishi kerak. Aniq vaqt ularning hajmiga bog‘liq: qisqichbaqalar qanchalik kichik bo‘lsa, ularga kamroq vaqt kerak bo‘ladi.

    Mavzuga doir:

    • Nordon mandarinlarning mazasini shirin qilishga yordam beradigan layfxaklar
    • Buni aniq sinab ko‘rmagansiz: qanday qilib nonni uzoq vaqt davomida yangidek saqlash mumkin?
    • Och qoringa iliq suv ichish foydalimi yoki zararlimi? Mutaxassis javob beradi

    17.12.2022, 19:44   Izoh (0)   10306
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Uy sharoitida o‘zingizga yoqqan hidga ega antiperspirant tayyorlab ko‘ring

    17.12.2022, 13:52

    Qishki ta’tilda kasal bo‘lmaslikning 4 ta usuli

    17.12.2022, 11:56

    Nordon mandarinlarning mazasini shirin qilishga yordam beradigan layfxaklar

    16.12.2022, 18:46

    Buni aniq sinab ko‘rmagansiz: qanday qilib nonni uzoq vaqt davomida yangidek saqlash mumkin?

    16.12.2022, 16:14

    Dazmol qilishda eng ko‘p yo‘l qo‘yiladigan 6 xato

    16.12.2022, 13:30

    Och qoringa iliq suv ichish foydalimi yoki zararlimi? Mutaxassis javob beradi

    16.12.2022, 09:55
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    American University of Technologyʼda bakalavrlar uchun ochiq eshiklar kuni


    Qo‘ng‘iroqlardan mobil internetga: Toshkent mobil aloqadan foydalanish modelini qanday o‘zgartirmoqda


    SonetUzStyle tanlovida ishtirok etish uchun arizalar qabuli 15-avgustgacha uzaytirildi


    Endi Ucell ilovasida Yandex Music’ni tinglash mumkin 


    Toshkentda CRYPTO O₂ forumi bo‘lib o‘tdi: Texnologiya, fintech va tartib‑qoidalar muhokama qilindi 


    BYD SEALION 7: Flagman elektr SUV — shahar ko‘chalarida yangi yetakchi 


    “Biznesni rivojlantirish banki” BMT Taraqqiyot Dasturi bilan hamkorlik qiladi


    OKMKda mahalliy dumpkarlardan foydalaniladi 


    Aqlli diversifikatsiya: nima uchun kerak va kapitalni qanday taqsimlash lozim?


    AKFA energiya tejovchi romlari: iqlimga moslashtirilgan, qulaylikni ko‘zlagan 


    InfinBANK va Kwikpay: uyingizga komissiyasiz va mehr bilan xalqaro pul o‘tkazmalari


    Avvallari xufiyona iqtisodiyotda faoliyat yuritgan eshitish va gapirishda muammosi bor insonlar endi rasmiy sektorga qo’shilib, Poytaxt Parking jamoasining bir qismiga aylandi


    ZARMED Universiteti: 200 ta grant sizni kutmoqda


    STEM va biznes yo‘nalishidagi qizlar uchun TBC Bank’dan ta’lim grantlari — O‘zbekistonda gender tafovutini kamaytirish yo‘lida yangi qadam


    AVO bank aloqa markazi: innovatsiyalar va yangi xizmat darajasi 

     

    Tavsiya etamiz

    Trampning Falastinga nisbatan noxolis siyosati: AQSH YUNESKO a’zoligidan nega chiqyapti?

    2 avgust, 18:35

    Kamchatkadagi hodisa yagona emas: so‘nggi 120 yilda ro‘y bergan eng kuchli megazilzilalar

    1 avgust, 18:20

    Tramp uchun xavotirlar: AQSH prezidenti taniqli shaxslarga yosh qizlarni sotgan Jeffri Epshteynning mijozi bo‘lganmi?

    29 iyul, 17:19

    Bir kechada oddiy ofitsiantdan millionerga aylangan ayol: lotereyadan yutilgan 10 mln dollar mashmashasi

    27 iyul, 09:25
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Quyosh faolligi oshdi: 24 soat ichida 15 ta chaqnash kuzatildi

    Dunyo | 2 avgust, 23:50

    “Har qanday xatoga qarshi raketalar bilan javob qaytaramiz” — Hindiston Pokistonga ogohlantirish berdi

    Dunyo | 2 avgust, 23:25

    Superliga. “Dinamo” “Navbahor”ga qarshi bahsda g‘alabani qo‘ldan chiqardi

    Sport | 2 avgust, 23:20

    Davlat byudjetidan nafaqalarga xarajat qisqarib, subsidiyalar ko‘paytiriladi

    O‘zbekiston | 2 avgust, 23:16

    BAA banklari Rossiya kompaniyalarining hisoblarini ommaviy ravishda bloklashga kirishdi

    Dunyo | 2 avgust, 22:55

    Qurollar faqat mustaqil Falastin davlati barpo etilgandagina topshiriladi — HAMAS

    Dunyo | 2 avgust, 22:30

    Superliga. “Bunyodkor” “Neftchi”dan, “Nasaf” “So‘g‘diyona”dan ustun keldi

    Sport | 2 avgust, 22:21

    O‘z joniga qasd qilish, o‘zidan qoniqmaslik va kuchli stress. Ijtimoiy tarmoqlarga bo‘lgan qaramlik nimasi bilan xavfli (foto, video)

    O‘zbekiston | 2 avgust, 22:00
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.