Tezpishar va mazali yegulik bir zumda dasturxoningizda hozir bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- steyk uchun mo‘ljallangan mol go‘shti – 2 dona;
- sarimsoq – 2 bo‘lak;
- sariyog‘ – 2 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i – 1/2 osh qoshiq;
- timyan, tuz va ziravorlar.
- Go‘sht yaxshilab yuvilib, qog‘oz salfetkalar yordamida quritiladi va tuz, ziravorlar sepiladi.
- Tova o‘rtacha olovda qizdirilib, o‘simlik yog‘i quyiladi.
- Go‘shtning har ikki tomoni 3-4 daqiqadan qizargunga qadar qovuriladi. Yon tomoni esa 1 daqiqa davomida pishiriladi.
- So‘ngra tovaga to‘g‘ralgan sarimsoq, zira va sariyog‘ qo‘shiladi.
- Sariyog‘ erigach, u go‘sht ustiga quyiladi va yana bir necha daqiqa pishiriladi.
- Tayyor bo‘lgan steyklar alohida idishga olinadi va 10 daqiqaga folga qog‘oziga o‘raladi.
- Taomni ta’bga ko‘ra bezatib, dasturxonga tortish mumkin.
Mavzuga doir:
- O‘n daqiqada tayyor bo‘ladigan kechki ovqat: Kunjutli lapsha retsepti
- Kartoshka va qo‘ziqorin bilan qovurilgan lavashli rulet retsepti
- Qiymasiga mayiz va sarimsoq qo‘shib, pechda pishiriladigan bulg‘or qalampirli do‘lma retsepti
- Qaynatilgan tuxumdan Marokash taomi, nisuaz va krabli salat tayyorlaymiz
Izoh (0)