Pishirish jarayonidagi arzimagan kamchilik va xatolar tovuq go‘shtining mazasiga ham ta’sir qilmay qolmaydi.
Birinchi xato: Bo‘laklarning kattaligi
Go‘sht bo‘lagining usti qizarib pishgan bo‘lsa ham ichi yaxshi pishmay qolishi mumkin. Xom mahsulotni iste’mol qilgandan keyin salomatlikda bir qancha muammolar kuzatiladi.
Ikkinchi xato: Butunligicha qovurish
Hech qachon tovuq go‘shtini butunligicha qovura ko‘rmang. Avval ikki, uch bo‘lakka bo‘lib oling. Shunda ichlari bilan bir xil pishadi.
Uchinchi xato: Namlik
Qizib turgan yog‘ga solib qovurishdan avval tovuq usti nam bo‘lmasligiga e’tibor qarating. Haddan ortiq nam go‘sht unga burkalgan taqdirda ham yaxshi qovurilmaydi.
To‘rtinchi xato: Tovuqni talqon yoki unga ikki karra burkang
Bunda qovurish davomida go‘sht bo‘kib qolgandek pishadi. Bundan qochish uchun quyidagi uslubdan foydalaning:
- ziravorlar qo‘shib aralashtirilgan talqon yoki unni paketga soling;
- bo‘laklarga bo‘lingan tovuq soling;
- paketni yaxshilab yopib, silkiting.
Hatto 100 kishiga tovuq qovurishingiz kerak bo‘lsa ham, uni kastryulka boshqa chuqur idishda pishirmang. Faqatgina tovada qovurish davomida ko‘ngildagidek ko‘rinishga ega bo‘lish mumkin.
Oltinchi xato: Noto‘g‘ri qovurish
Qizib turgan yog‘ga solganda tovuqni teri bilan qoplangan tarafini pastga qarashiga e’tibor bering.
Yettinchi xato: Noto‘g‘ri harorat
Tovuqni tovaga solishdan avval yog‘ yaxshilab qiziganiga e’tibor qarating. Boshida yog‘ning issiqlik darajasi 180 daraja keyinroq esa 140-150 daraja bo‘lishi kerak.
Sakkizinchi xato: Birdaniga hammasini solib qovurish
Bo‘laklarga bo‘lingan tovuqni birdaniga emas, alohida-alohida qovurganingiz yaxshi. Orasida joy bo‘lishi ikkinchi tomonini aylantirishning oson bo‘lishiga yordam beradi. Qolaversa, zich terilgan bo‘lsa yog‘ harorati tushib, tovuqdan suyuqlik ajralishadi va qovurilish o‘rniga bo‘kib pishadi.
To‘qqizinchi xato: Tovaning ustini yopmaslik
Qopqog‘i yopilganda yog‘ning harorati bir maromda bo‘ladi va bu go‘shtning ko‘ngildagidek pishishiga hissa qo‘shadi.
O‘ninchi xato: Darhol dasturxonga tortish
Pishganidan keyin tovuq bo‘laklarini qog‘oz sochiq ustiga terib, tinishini kuting. Bu ichidagi sharbati teng tarqab, usti sovishi uchun kerak.
Izoh (0)