Yangi yilni mandarinsiz tasavvur qilib bo‘lmaydi. Undan tayyorlangan shirinlik va ichimliklar esa bayram dasturxoni uchun ayni muddao bo‘ladi.
Mandarin va pishloqli tort
Kerakli mahsulotlar:
- pechenye yoki biskvit — 500 gr;
- sariyog‘ — 300 gr;
- tvorog — 600 gr;
- smetana — 500 gr;
- shakar kukuni — 100 gr;
- mandarin — 800 gr.
- pechenyeni maydalab, sariyog‘ qo‘shing va qolipga soling.
- mandarin po‘stini arting, maydalang;
- tvorogga, smetana, shakar kukuni va mandarin sharbati qo‘shib aralashtiring;
- aralashmani qolipdagi pechenye ustiga soling va bir necha soatga muzlatkichga qo‘ying.
- dasturxonga tortishdan avval, mandarinning maydalangan po‘stlog‘i va o‘zi bilan bezating.
Kerakli mahsulotlar:
- mandarin — 1 kg;
- shakar — 1 kg;
- limon — 500 gr.
- mandarinni tozalab kechasi sovuq suvga solib qo‘ying;
- bo‘laklarga bo‘ling;
- suvga shakar qo‘shib sirop tayyorlab oling, limon sharbati qo‘shishni unutmang;
- mandarin bo‘laklari ustidan sirop quying;
- siropli mandarinni 20 daqiqa qaynating va olovdan olov soviting, ushbu ketma-ketlikni 4-5 marta qaytaring;
- mandarinli murabbo tayyor bo‘lganini uni rangidan bilish mumkin, mandarin biroz to‘qaradi, sirop esa quyilgan bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- mandarin 2 dona;
- limon sharbati;
- yasmin choyi;
- sirop;
- dolchin;
- suv — 300 ml.
- mandarin bo‘laklarini choynakka soling, limon sharbati, sirop va dolchin qo‘shing;
- xushbo‘y ifor uchun ozgina mandarin postini ham qo‘shishingiz mumkin;
- ustidan qaynoq suv soling.
Izoh (0)