Olxo‘rili pirog uchun zarur bo‘ladigan mahsulotlar juda oddiy bo‘lsa-da, shirinlikning mazasi og‘izda qoladi. Tayyorlashni istaganlar uchun retsept muntazir!
Kerakli mahsulotlar:
- Sariyog‘ – 4 osh qoshiq hamda yog‘lash uchun;
- Shakar – 150 gr + 2–3 osh qoshiq;
- Tuxum – 1 dona;
- Un – 130 gr;
- Oshirgich – ½ choy qoshiq;
- Iste’mol sodasi – ½ choy qoshiq;
- Tuz – ½ choy qoshiq;
- Sut – 120 ml;
- Olxo‘ri – 5–10 dona.
- Pech avval yog‘lanib, so‘ng 190 ºC issiqlikda qizdiriladi;
- Mikser yordamida sariyog‘ va shakar yaxshilab aralashtiriladi, keyin tuxum solib aralashtirish davom ettiriladi;
- Alohida idishga un, oshirgich, iste’mol sodasi hamda tuz solinadi;
- Tayyor bo‘lgan yog‘li massaga unli aralashma hamda sut oz-ozdan solib aralashtiriladi.
- Hosil bo‘lgan xamir qolipga quyiladi va bir tekisda yoyiladi;
- Olxo‘rining danaklari olib tashlanib, yupqa parrak shakli beriladi va xamir yuzasiga chiroyli tarzda joylashtiriladi;
- Shakarning qolgan qismi olxo‘ri ustiga sepiladi;
- Xamirning tepasi qizarib pishguncha 35–40 daqiqa davomida pishiriladi.
Izoh (0)