“Zapekanka”ning yoqimli ifori va og‘izda eriydigan ta’mi sizni maftun qilmay qo‘ymaydi. Yengil va to‘yimli mazkur taomni tushlik yoki kechki ovqatga pishirish tavsiya qilinadi.
Kerakli mahsulotlar:
- Qovoqcha (kabachki) — 3 dona
- Tuz ta’bga ko‘ra
- Piyoz — 1 dona
- O‘simlik yog‘i — 3 osh qoshiq
- Qiyma — 500 gr
- Go‘sht uchun ziravorlar ta’bga ko‘ra
- Pomidor — 3-4 dona
- Pishloq — 100 gr
- Tuxum — 2 dona
- Smetana — 3-4 qoshiq
- Qovoqchani qirg‘ichdan chiqarib oling, tuzlang va 15 daqiqaga qoldiring.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada maydalangan piyozni qovurib oling.
- Qiymani qo‘shing, aralashtiring, tuz va ziravorlarni soling va 10 daqiqa pishiring.
- Pomidorni dumaloq shaklda to‘g‘rang, pishloqni qirg‘ichdan chiqaring.
- Tuxum, smetana va tuz solib aralashtiring.
- Pechga qo‘yishga mo‘ljallangan qandolat idishi chetlariga mahsulotlar yopishib qolmasligi uchun yog‘ surting.
- Qovoqchaning bir qismini soling, ustidan qiyma keyin bo‘lsa yana qovoqcha tering.
- Pomidor soling, smetanali sousni ustidan quying.
- 180 daraja qizigan pechda 40 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)