Chakapuli deb nomlanuvchi ushbu taom Gruziyada vinodan tayyorlanadi. Biz esa sizga sho‘rva qo‘shib tayyorlanadigan variantini taqdim qilamiz. Unga qo‘shilgan ko‘kat va sabzavotlar taomning mazali hamda foydali bo‘lishini ta’minlaydi.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Go‘sht — 700-800 gr
- Tarxun — 150 gr
- Yashil bulg‘or qalampiri — 4 dona
- Sho‘rva
- Sarimsoq va ko‘k piyoz
- Maydalangan qizil qalampir, kashnich, petrushka
- Go‘shtni o‘rtacha kattalikda maydalab oling.
- Piyoz, tarxun, petrushka, sarimsoq, bulg‘or qalampirini to‘g‘rab aralashtiring.
- Qozonga go‘shtning bir qismini, ustidan ko‘katlarni soling va shu tarzda ustma-ust terib chiqing.
- Sho‘rvani quying va ustini yopib pishirib oling.
- Taom 1 yarim soat davomida past olovda yetilib pishishi kerak.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)