• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12413.79
    • RUB154.86
    • EUR14468.27
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +34°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Uy bekalari uchun oshxonada asqatadigan 17 ta layfxak (foto)

    Pazandalikni yaxshi ko‘radigan yoki uni professional darajada biladigan odamlar ham hech qachon yangi layfxaklarni o‘rganishdan bosh tortmaydi. Axir zavq bilan pishirilgan taom maza jihatidan hammaga ma’qul kelishi tabiiy. Shuning uchun vaqt, kuch va eng muhimi, asablarni asrashga yordam beradigan maslahatlarni bilib olish zarar qilmaydi. AdMe nashri bekajonlar uchun faqatgina foydali bo‘lgan layfxaklar bilan bo‘lishdi.

    Oziq-ovqatlarni muz qolipida muzlatib qo‘ying

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Muz bo‘laklarini saqlaydigan idish oshxonada ko‘p qirrali yordamchidir. Unda har qanday oziq-ovqat mahsulotini muzlatish mumkin. Masalan, bulyonning muzlatilgan bo‘laklari bizga quyuq taomlarni tovada qizdirish, makaron yoki donni yanada mazali qilib pishirishda yordam beradi. Bu kabi qoliplar sous, tomat pastasi, sut, sharbatni muzlatish uchun ham ayni muddao.

    Tuxumni limon bilan qaynatib oling

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Tuxum tozalashni osonlashtiradigan ko‘plab usullar mavjud. Yana bir layfxak — ularni qaynatishdan oldin, suvga bir bo‘lak limon solish kerak. Shundagina tuxum po‘chog‘i osongina ajraladi va bir necha daqiqani tejash ham mumkin.

    Pergamentni qisqichlar bilan qolipga mahkamlang

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    List uchun mo‘ljallangan pergament qog‘ozi surilib, qiyinchilik tug‘dirishi mumkin. Uni tekis joylashtirish uchun qog‘ozni qisqichlar bilan mahkamlash kifoya. Ushbu layfxak xamirni bir tekis taqsimlash va uni qo‘llar bilan ushlamaslik imkonini beradi. Qolip to‘ldirilgandan so‘ng qisqichlarni olib tashlash kerak.

    Ziravorlarni suzgich yordamida seping

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Nafaqat shakar yoki un uchun, balki suzgich ziravorlarni ham go‘sht yuzasiga bir xilda taqsimlashga yordam beradi. Faqat ziravorlar maydalangan bo‘lishi lozim, aks holda suzgich teshigiga tiqilib qoladi.

    Piyoz ko‘zni achishtirmasligi uchun uni bir muddat mikroto‘lqinli pechga qo‘ying

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Piyoz ko‘zni achishtirishi hech kimga sir emas. Ammo uni 45 soniya davomida mikroto‘lqinli pechga qo‘yish bu muammoni bartaraf etadi. Issiqlik piyozdagi achishtiruvchi kimyoviy moddalarni parchalaydi va uni osongina to‘g‘rab olish mumkin.

    Pishiriq qolipiga shakar seping

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Yog‘langan qolipga un emas, shakar shakar sepilsa, u erib ketadi. Natijada pirog va shirinliklarni pastki qismi ham mazali chiqadi.

    Murabbo yoki pirog uchun rezavor va mevalarni tuzlang

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Agar rezavor yoki mevalarning ko‘proq sharbati kerak bo‘lsa, ularga bir chimdim tuz qo‘shish lozim. Bu maqsadga tez va oson erishishga imkon beradi.

    Bulyon uchun avval tovuqlarni qovurib oling

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Tovuq bulyonini yanada xushbo‘y va mazali bo‘lishi uchun suyak va sabzavotlar odatda pechda pishiriladi. Lekin quruq tovada bo‘yin, qanot yoki son suyaklarini qovurish, keyin go‘shtning qolgan qismi taomga qo‘shish mumkin.

    Yopishqoq va kukunli mahsulotlarni to‘g‘ri tartibda o‘lchang

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Agar retseptda kukunli, suyuq mahsulotlar bo‘lsa, avvalambor ularni o‘lchab solish kerak. Chunki ularning oz yoki ko‘p bo‘lishi pishirilayotgan mahsulotga ta’sir qilishi mumkin.

    Sariyog‘ni fen yordamida yumshatib oling

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Agar sariyog‘ muzlab qolgan bo‘lsa, uning erishini kutishning keragi yo‘q. Shunchaki fen yordamida uni issiq harorat bilan tezda eritib olish mumkin.

    Agar makaron ko‘p pishirilgan bo‘lsa, uni yuvish kerak

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Odatda makaron pishganidan keyin yuvish tavsiya etilmaydi. Lekin uning miqdori ko‘p bo‘lsa, keyinroq ular qayta isitilsa, bunday holda, ularni iliq suv bilan yuvish yoki mahsulotga ozgina suyuqlik qo‘shish kerak. Bu qayta qizdirilganda, makaronning ta’mini yaxshilaydi.

    Muz bo‘laklari yordamida taomni sovitish mumkin

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Ba’zan taomlarni tezroq qaynashdan to‘xtatish kerak. Agar gaz o‘chirilsa ham, bu bir zumda sodir bo‘lmaydi. Ammo muzlatilgan ko‘katlar yoki bulyonlar taomni tezroq sovitishga yordam beradi.

    To‘g‘ralgan sabzini muzlatkichda saqlang

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Hamma taomga deyarli sabzi to‘g‘rab solinadi. Shuning uchun uni vaqtida ko‘proq to‘g‘rab, muzlatkichda saqlash mumkin. Bu har kuni ularni to‘g‘rashga vaqt olmaydi.

    Pechenye uchun xamirni muzlatib qo‘ying

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Agar tez-tez pechenyelar pishirishni yoqtirsangiz, ularning xamirini dumaloqlab muzlatkichda saqlash mumkin.

    Qiymani sanchqi bilan aralashtiring

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Ko‘pchilik qiymani qo‘l bilan aralashtirishni yoqtirmaydi. Ammo blenderda aralashtirilgan qiyma biroz yumshoq va suvli bo‘ladi, natijada ulardan kotlet tayyorlash qiyinlashadi. Shuning uchun sanchqi bu borada eng yaxshi tanlov hisoblanadi, ziravorlar bir tekisda taqsimlanadi, qiymaning yog‘i chiqib ketmaydi.

    Mavzuga doir:

    • Qulupnay, apelsin va supermarketdan sotib olish tavsiya etilmaydigan oziq-ovqat mahsulotlari
    • Sabzavot va mevalarni bahorgacha saqlashga yordam beradigan maslahatlar
    • Pishloqni shakar bilan, avokadoni piyoz bilan: oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash bo‘yicha g‘ayrioddiy layfxaklar (foto)

    28.11.2022, 11:53   Izoh (0)   11539
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Miya uchun foydali: aqlli bo‘lishingizga yordam beradigan 6 odat

    26.11.2022, 13:36

    Arab xurmosining inson organizmiga foydali jihatlari

    25.11.2022, 19:59

    Ko‘zoynak, telefon va qog‘oz salfetka bilan tozalash tavsiya etilmaydigan boshqa buyumlar (foto) 

    25.11.2022, 14:52

    Qoraygan banan, tuxum po‘chog‘i va tashlab yubormaslik kerak bo‘lgan yana 5 xil mahsulot

    24.11.2022, 15:49

    Zamonaviy manikyur: tirnoqlarning chiroyli ko‘rinishini kamida bir hafta saqlab qolishga yordam beruvchi maslahatlar

    23.11.2022, 21:34

    Yangi yil yaqin: Uy sharoitida noodatiy archa yasash uchun layfxaklar (foto)

    23.11.2022, 14:45
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Kapitalbank va Korporativ sport assotsiatsiyasi hamkorlik memorandumini imzoladi


    “Biznesni rivojlantirish banki” 1 trln 273 mlrd so‘mlik ipoteka krediti ajratdi


    “Trastbank” kichik biznesni rivojlantirish uchun 1 mlrd so‘mgacha kredit taklif etadi


    Smart Business O‘zbekistonda UZCARD va Humo kartalarini qabul qilish uchun yagona yechimni taqdim etadi 


    Accor Toshkentda Swissôtel Tashkent ochilishini nishonlamoqda, shveysariya uslubidagi hashshamatni O‘zbekiston poytaxtiga olib kelmoqda


    Universalbank o‘zini o‘zi band qilgan fuqarolar uchun yangi “Mikrokredit 300 ”ni ishga tushirdi 


    Imzo Glass mahsulotlari Buyuk Britaniyaga eksportga yuborildi


    UZTELECOM simli internetni modernizatsiya qilmoqda: abonentlar GPON va FTTx orqali 100 Mbit/s dan yuqori tezlikka ega bo‘ladilar


    Mobiuz Andijon, Namangan va Farg‘ona viloyatlarida 5G ning yangi imkoniyatlarini ochmoqda


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    BI Group O‘zbekistonda turar joy binosining zilzilabardoshligini ochiq sinovdan muvaffaqiyatli o‘tkazdi


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    Kelajak – bugungi qilgan harakatingiz samarasidir. O‘zingizga ishonch esa har qanday yutug‘ingizning boshlanishi 


    HAVAL O‘zbekistonda yangi modellarni namoyish etdi: HAVAL H6 Facelift va HAVAL H9 taqdimot kechasi


    Pepsi Taste Challenge 2025: Pepsi yana oldinda — O‘zbekistonda 59,28% ovozga sazovor bo‘ldi 

     

    Tavsiya etamiz

    Yahudiylarning “Tarixiy vatan” va “Buyuk Isroil” haqidagi puch da’volari: Falastin aslida kimga tegishli?

    23 avgust, 13:22

    “Rusning sharmandali blitskrigi”. Urush taqdirini belgilab bergan Kiyev jangi qanday yakunlangan edi?

    22 avgust, 20:08

    Islom Karimovning sobiq matbuot kotibi “Otamdan qolgan dalalar” filmi taqiqlanish sababini oshkor qildi

    21 avgust, 11:58

    Turkiyada oyoq suyaklarini sindirib, bo‘yni o‘stirish operatsiyasi ommalashmoqda (foto)

    21 avgust, 11:52
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    O‘zbekistonning qaysi hududida eng ko‘p qurilish qilinayotgani maʼlum bo‘ldi

    Iqtisodiyot | 23 avgust, 18:02

    Buyuk Britaniyada orqasida yelkanga o‘xshash organi bor yangi dinozavr turi kashf etildi

    Dunyo | 23 avgust, 17:55

    Gollivuddan qolishmaydi: Qozog‘istonda suratga olingan uchta eng sara filmlar (treyler)

    Kino | 23 avgust, 17:30

    “34 yildan buyon yashayotgan oilaviy tadbirkorlik” — Toshkentdagi eng mashhur somsa va xorijlik mijozlar haqida (video)

    O‘zbekiston | 23 avgust, 17:10

    Toshkent viloyatida yuk mashinasi Cobalt’ga urilib, ag‘anadi va yonib ketdi (video)

    O‘zbekiston | 23 avgust, 16:45

    Qora sedana: tabiiy dorivor o‘simlikning ilmiy asoslangan shifobaxsh xususiyatlari

    Maslahatlar | 23 avgust, 16:25

    O‘zbekistonda nevrologiya sohasida yangi loyihaga start berildi

    O‘zbekiston | 23 avgust, 16:05
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.