• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12618.63
    • RUB160.83
    • EUR14516.47
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +37°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Uy bekalari uchun oshxonada asqatadigan 17 ta layfxak (foto)

    Pazandalikni yaxshi ko‘radigan yoki uni professional darajada biladigan odamlar ham hech qachon yangi layfxaklarni o‘rganishdan bosh tortmaydi. Axir zavq bilan pishirilgan taom maza jihatidan hammaga ma’qul kelishi tabiiy. Shuning uchun vaqt, kuch va eng muhimi, asablarni asrashga yordam beradigan maslahatlarni bilib olish zarar qilmaydi. AdMe nashri bekajonlar uchun faqatgina foydali bo‘lgan layfxaklar bilan bo‘lishdi.

    Oziq-ovqatlarni muz qolipida muzlatib qo‘ying

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Muz bo‘laklarini saqlaydigan idish oshxonada ko‘p qirrali yordamchidir. Unda har qanday oziq-ovqat mahsulotini muzlatish mumkin. Masalan, bulyonning muzlatilgan bo‘laklari bizga quyuq taomlarni tovada qizdirish, makaron yoki donni yanada mazali qilib pishirishda yordam beradi. Bu kabi qoliplar sous, tomat pastasi, sut, sharbatni muzlatish uchun ham ayni muddao.

    Tuxumni limon bilan qaynatib oling

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Tuxum tozalashni osonlashtiradigan ko‘plab usullar mavjud. Yana bir layfxak — ularni qaynatishdan oldin, suvga bir bo‘lak limon solish kerak. Shundagina tuxum po‘chog‘i osongina ajraladi va bir necha daqiqani tejash ham mumkin.

    Pergamentni qisqichlar bilan qolipga mahkamlang

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    List uchun mo‘ljallangan pergament qog‘ozi surilib, qiyinchilik tug‘dirishi mumkin. Uni tekis joylashtirish uchun qog‘ozni qisqichlar bilan mahkamlash kifoya. Ushbu layfxak xamirni bir tekis taqsimlash va uni qo‘llar bilan ushlamaslik imkonini beradi. Qolip to‘ldirilgandan so‘ng qisqichlarni olib tashlash kerak.

    Ziravorlarni suzgich yordamida seping

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Nafaqat shakar yoki un uchun, balki suzgich ziravorlarni ham go‘sht yuzasiga bir xilda taqsimlashga yordam beradi. Faqat ziravorlar maydalangan bo‘lishi lozim, aks holda suzgich teshigiga tiqilib qoladi.

    Piyoz ko‘zni achishtirmasligi uchun uni bir muddat mikroto‘lqinli pechga qo‘ying

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Piyoz ko‘zni achishtirishi hech kimga sir emas. Ammo uni 45 soniya davomida mikroto‘lqinli pechga qo‘yish bu muammoni bartaraf etadi. Issiqlik piyozdagi achishtiruvchi kimyoviy moddalarni parchalaydi va uni osongina to‘g‘rab olish mumkin.

    Pishiriq qolipiga shakar seping

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Yog‘langan qolipga un emas, shakar shakar sepilsa, u erib ketadi. Natijada pirog va shirinliklarni pastki qismi ham mazali chiqadi.

    Murabbo yoki pirog uchun rezavor va mevalarni tuzlang

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Agar rezavor yoki mevalarning ko‘proq sharbati kerak bo‘lsa, ularga bir chimdim tuz qo‘shish lozim. Bu maqsadga tez va oson erishishga imkon beradi.

    Bulyon uchun avval tovuqlarni qovurib oling

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Tovuq bulyonini yanada xushbo‘y va mazali bo‘lishi uchun suyak va sabzavotlar odatda pechda pishiriladi. Lekin quruq tovada bo‘yin, qanot yoki son suyaklarini qovurish, keyin go‘shtning qolgan qismi taomga qo‘shish mumkin.

    Yopishqoq va kukunli mahsulotlarni to‘g‘ri tartibda o‘lchang

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Agar retseptda kukunli, suyuq mahsulotlar bo‘lsa, avvalambor ularni o‘lchab solish kerak. Chunki ularning oz yoki ko‘p bo‘lishi pishirilayotgan mahsulotga ta’sir qilishi mumkin.

    Sariyog‘ni fen yordamida yumshatib oling

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Agar sariyog‘ muzlab qolgan bo‘lsa, uning erishini kutishning keragi yo‘q. Shunchaki fen yordamida uni issiq harorat bilan tezda eritib olish mumkin.

    Agar makaron ko‘p pishirilgan bo‘lsa, uni yuvish kerak

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Odatda makaron pishganidan keyin yuvish tavsiya etilmaydi. Lekin uning miqdori ko‘p bo‘lsa, keyinroq ular qayta isitilsa, bunday holda, ularni iliq suv bilan yuvish yoki mahsulotga ozgina suyuqlik qo‘shish kerak. Bu qayta qizdirilganda, makaronning ta’mini yaxshilaydi.

    Muz bo‘laklari yordamida taomni sovitish mumkin

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Ba’zan taomlarni tezroq qaynashdan to‘xtatish kerak. Agar gaz o‘chirilsa ham, bu bir zumda sodir bo‘lmaydi. Ammo muzlatilgan ko‘katlar yoki bulyonlar taomni tezroq sovitishga yordam beradi.

    To‘g‘ralgan sabzini muzlatkichda saqlang

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Hamma taomga deyarli sabzi to‘g‘rab solinadi. Shuning uchun uni vaqtida ko‘proq to‘g‘rab, muzlatkichda saqlash mumkin. Bu har kuni ularni to‘g‘rashga vaqt olmaydi.

    Pechenye uchun xamirni muzlatib qo‘ying

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Agar tez-tez pechenyelar pishirishni yoqtirsangiz, ularning xamirini dumaloqlab muzlatkichda saqlash mumkin.

    Qiymani sanchqi bilan aralashtiring

    Foto: AdMe

    Foto: AdMe

    Ko‘pchilik qiymani qo‘l bilan aralashtirishni yoqtirmaydi. Ammo blenderda aralashtirilgan qiyma biroz yumshoq va suvli bo‘ladi, natijada ulardan kotlet tayyorlash qiyinlashadi. Shuning uchun sanchqi bu borada eng yaxshi tanlov hisoblanadi, ziravorlar bir tekisda taqsimlanadi, qiymaning yog‘i chiqib ketmaydi.

    Mavzuga doir:

    • Qulupnay, apelsin va supermarketdan sotib olish tavsiya etilmaydigan oziq-ovqat mahsulotlari
    • Sabzavot va mevalarni bahorgacha saqlashga yordam beradigan maslahatlar
    • Pishloqni shakar bilan, avokadoni piyoz bilan: oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash bo‘yicha g‘ayrioddiy layfxaklar (foto)

    28.11.2022, 11:53   Izoh (0)   11428
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Miya uchun foydali: aqlli bo‘lishingizga yordam beradigan 6 odat

    26.11.2022, 13:36

    Arab xurmosining inson organizmiga foydali jihatlari

    25.11.2022, 19:59

    Ko‘zoynak, telefon va qog‘oz salfetka bilan tozalash tavsiya etilmaydigan boshqa buyumlar (foto) 

    25.11.2022, 14:52

    Qoraygan banan, tuxum po‘chog‘i va tashlab yubormaslik kerak bo‘lgan yana 5 xil mahsulot

    24.11.2022, 15:49

    Zamonaviy manikyur: tirnoqlarning chiroyli ko‘rinishini kamida bir hafta saqlab qolishga yordam beruvchi maslahatlar

    23.11.2022, 21:34

    Yangi yil yaqin: Uy sharoitida noodatiy archa yasash uchun layfxaklar (foto)

    23.11.2022, 14:45
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Investitsiya nima va u insonlarga nima uchun kerak?


    Bekobodda "Biznesni rivojlantirish banki"ning  zamonaviy bank xizmatlari markazi ish boshladi


    InfinBLACK bilan qadimiy shaharlar bo‘ylab sayohatlar


    TENET: “Stellar Residence” apartamentlari 24 oygacha bosqichma-bosqich to‘lov bilan 


    G‘alabadan ilhom, kelajak sari dadil qadam – Jahon chempionatiga yo‘l olgan chempionlar uchun BYD avtomobillari tuhfa etildi


    Uzbekistan Airways bilan Kuala-Lumpur va Bangkokga sayohatni rejalashtiring


    Buxoro, G‘ijduvon, zindon, misvok va madrasa – 100 savolga 1 javob


    Hyundai Tucson: 24 oyga bo‘lib to‘lash imkoniyati — qulay, tez, foydali


    Acıbadem shifoxonalar tarmog‘ida bolalarda saraton va qon kasalliklarida suyak iligi transplantatsiyasi


    InfinBank Visa kartalari bilan endi WeChat Pay va Alipay orqali to‘lash mumkin


    Uzbekistan Airways Seulga kunlik aviaqatnovlarni taklif qiladi


    InfinBank pul o‘tkazmalari geografiyasini kengaytirmoqda


    “O‘zbekinvest” EISK AJ va Slovakiyaning EXIMBANKA SR o‘rtasida hamkorlik to‘g‘risida bitim imzolandi


    Mikrokreditbank xalqaro moliya institutlari bilan muhim kelishuvlarga erishdi


    110% grant va xalqaro amaliyotlar: Central Asian University va AKFA Medline University Hospital rezidentura dasturiga qabul davom etmoqda

     

    Tavsiya etamiz

    Qariyb yarim asrlik mehnat yoxud Eron qanday qilib raketa derjavasiga aylandi?

    18 iyun, 20:05

    Raddiyaga raddiya: “Yuksalish” harakati va “O‘zsuvtaʼminot” AJ bir-birini yolg‘on maʼlumot tarqatishda ayblamoqda

    17 iyun, 00:10

    Eron–Isroil qarama-qarshiligi: urush bosqichma-bosqich qanday avj oldi?

    16 iyun, 14:38

    35 yildan so‘ng topilgan sotqin – urush paytida nemislar tomonga o‘tib ketgan ayol qanday fosh bo‘lgandi?

    14 iyun, 17:20
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Prezident Qarshidan Shahrisabzga poyezdda bordi (foto)

    O‘zbekiston | 19 iyun, 13:11

    Investitsiya nima va u insonlarga nima uchun kerak?

    Reklama | 19 iyun, 12:00

    “Hech kim men nima qilishimni bilmaydi” — Tramp

    Dunyo | 19 iyun, 13:09

    “AQSH qurollari Eron yerosti yadroviy obyektlarini yo‘q qila olmaydi” — amerikalik ekspert

    Dunyo | 19 iyun, 12:59

    Magnum supermarketlar tarmog‘i O‘zbekistonni tark etmoqda

    O‘zbekiston | 19 iyun, 12:54

    Futbol mantiqlariga qarshi chiqqan Krishtianu Ronaldu

    Sport | 19 iyun, 12:44

    O‘zbekistonda tamaki mahsulotlarining noqonuniy aylanmasi byudjetga 195 mlrd so‘m zarar yetkazdi

    O‘zbekiston | 19 iyun, 10:30

    Marketing hiylasi: nega non bilan sut doim do‘konning eng chekka burchagida joylashgan bo‘ladi?

    Layfstayl | 19 iyun, 12:35
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.