• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12413.79
    • RUB154.86
    • EUR14468.27
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +29°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Bulg‘or qalampirini qishgacha yangidek saqlash bo‘yicha tavsiyalar

    Lavlagi, sabzi va kartoshka bahorgacha salqin joyda mukammal saqlansa, bulg‘or qalampiri aksincha, tezda eskiradi. Qishda bu sabzavotning narxi, albatta, ko‘tariladi. Ammo uning shirin ta’midan bahramand bo‘lish istagi tinch qo‘ymasligi ham mumkin. “Noviy ochag” nashri qish uchun olib qo‘yiladigan bulg‘ori qalampirini qanday qilib vitaminlar bilan birgalikda saqlash mumkinligi bilan bo‘lishdi.

    Foto: “Noviy ochag”

    Foto: “Noviy ochag”

    Ichi qiyma bilan to‘ldirilgan bulg‘ori eng mazali taomlardan biridir. Uni tayyorlash uchun ko‘plab retseptlar mavjud. Ammo qishda yangi bulg‘ori sotib olishga har doim imkoniyat bo‘lmasligi mumkin, sababi bu qimmatga tushadi. Qishda sevimli taom, shuningdek, salat va boshqa yeguliklar uchun sabzavotni saqlab qo‘yishning bir necha qoidalari mavjud.

    Bulg‘ori qalampirini butunligicha muzlatish

    1. Bulg‘ori yaxshilab yuvib quritiladi.
    2. Sabzavotning ichi urug‘lardan tozalanadi.
    3. Hajmiga ko‘ra uch-to‘rt dona bulg‘ori bir-birining ichiga kiritiladi.
    4. So‘ngra paketga solib sovitkichga qo‘yiladi.
    Qishda ulardan mazali taom tayyorlash mumkin. Bulg‘ori, albatta, biroz yumshoq bo‘lishi mumkin, lekin hidi, ta’mi, vitamin va foydali elementlari saqlanib qoladi. Bulg‘orilarni maxsus havo kirmaydigan paket yoki konteyenerda saqlash tavsiya etiladi.

    Bulg‘ori qalampirini bo‘laklangan holda muzlatish

    Ushbu usul uchun notekis, ozgina buzilgan yoki biroz zarar ko‘rgan sabzavotlarga mos keladi.

    Foto: “Noviy ochag”

    Foto: “Noviy ochag”
    1. Sabzavot yuvib quritiladi.
    2. Poyasi va urug‘i olib tashlanadi.
    3. Bir xil qismlarga ajratilgach sovitkichga qo‘yiladi.
    4. Ular muzlagandan keyingina paket yoki havo o‘tkazmaydigan idishlarga joylashtiriladi va yana sovitkichga qo‘yiladi.
    5. Qishda kerakli miqdorda bulg‘orilardan foydalanib, taomlarga qo‘shish mumkin.
    Bulg‘ori qalampirini butunligicha tuzlash
    • bulg‘ori qalampiri — 12-15 dona;
    • tuz — 3 osh qoshiq;
    • shakar — 3 osh qoshiq;
    • suv — 1,5-2 litr
    • sirka 9 foizli — 3 osh qoshiq.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Bankalar sterilizatsiya qilinadi.
    2. Bulg‘ori qalampiri urug‘lardan tozalanadi va yuviladi.
    3. Katta idishda suv qaynatib olinadi, ichiga bulg‘orilar solinib, 1-3 daqiqa davomida pishiriladi.
    4. Sabzavotlar qozondan olinib, sovitishga qo‘yiladi.
    5. So‘ngra ular bankalarga iloji boricha zich joylashtiriladi.
    6. Bulg‘ori qaynatilgan suvga tuz, shakar qo‘shiladi va qaynatishda davom etiladi.
    7. Bulg‘ori solingan bankalarga sirka va qaynagan suv quyiladi va qopqog‘i yopiladi.
    8. Bankalar teskari tomonga ag‘darilib, to‘liq soviguncha o‘rab qo‘yiladi.

    Foto: “Noviy ochag”

    Foto: “Noviy ochag”

    Bulg‘ori qalampirini bo‘laklab tuzlash

    Kerakli mahsulotlar:

    • bulg‘or qalampiri — 5 kilogramm;
    • o‘simlik yog‘i — 0,5 litr;
    • sirka 9 foizli — 0,5 litr;
    • shakar — 450 gramm
    • lavr yaprog‘i, qor yirik murch.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Idishlar sterilizatsiya qilinadi, qopqoqlar qaynatib olinadi.
    2. Bulg‘orilar yuvilib, tozalanib, 4 bo‘lakka bo‘linadi.
    3. Suvga o‘simlik yog‘i, sirka, shakar qo‘shib, yaxshilab aralashtiriladi.
    4. Qaynab chiqqach, garimdorining bir qismi qozonga solinadi va 5 daqiqa davomida pishiriladi va qolgan qismi ham xuddi shunday takrorlanadi.
    5. Har bir bankaga ikkita lavr yaprog‘i va beshta qora murch solinadi. Ustidan bulg‘ori solinadi.
    6. Ustidan suv quyilib, bankalar qopqog‘i yopiladi va soviguncha o‘rab qo‘yiladi.
    7. Ushbu shaklda marinadlangan bulg‘ori butunlay mustaqil gazak sifatida, shuningdek, ular taom uchun ham ishlatilishi mumkin.

    Mavzuga doir:

    • Qay biri foydaliroq: murabbomi yoki muzlatilgani: rezavor mevalarni muzlatishning 7 ta siri
    • Sovitkichda saqlash qulay bo‘lgan mahsulotlar
    • Yaroqlilik muddati biz kutgandan ham qisqa bo‘lgan 12 ta iste’mol mahsulotlari (foto)

    05.09.2022, 14:50   Izoh (0)   13384
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Quloq og‘rig‘ida kamfora yog‘ini qanday qo‘llash kerak?

    03.09.2022, 21:55

    Umrni bir necha yilga qisqartirishi mumkin bo‘lgan eng zararli oziq-ovqat mahsulotlari

    03.09.2022, 09:45

    Hayratlanarli javob: ovqatdan keyin darhol choy ichish zararlimi?

    01.09.2022, 21:27

    Tuxumni mazali va tez pishirishning 4 ta siri

    01.09.2022, 09:26

    Charm poyabzallarni qanday kiyish va saqlash lozim?

    31.08.2022, 09:57

    Asalning sog‘liq uchun kutilmagan 4 ta foydasi

    30.08.2022, 10:27
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    BI Group O‘zbekistonda turar joy binosining zilzilabardoshligini ochiq sinovdan muvaffaqiyatli o‘tkazdi


    UZTELECOM simli internetni modernizatsiya qilmoqda: abonentlar GPON va FTTx orqali 100 Mbit/s dan yuqori tezlikka ega bo‘ladilar


    Kapitalbank va Korporativ sport assotsiatsiyasi hamkorlik memorandumini imzoladi


    Imzo Glass mahsulotlari Buyuk Britaniyaga eksportga yuborildi


    Smart Business O‘zbekistonda UZCARD va Humo kartalarini qabul qilish uchun yagona yechimni taqdim etadi 


    Accor Toshkentda Swissôtel Tashkent ochilishini nishonlamoqda, shveysariya uslubidagi hashshamatni O‘zbekiston poytaxtiga olib kelmoqda


    HAVAL O‘zbekistonda yangi modellarni namoyish etdi: HAVAL H6 Facelift va HAVAL H9 taqdimot kechasi


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    “Biznesni rivojlantirish banki” 1 trln 273 mlrd so‘mlik ipoteka krediti ajratdi


    Universalbank o‘zini o‘zi band qilgan fuqarolar uchun yangi “Mikrokredit 300 ”ni ishga tushirdi 


    “Trastbank” kichik biznesni rivojlantirish uchun 1 mlrd so‘mgacha kredit taklif etadi


    Pepsi Taste Challenge 2025: Pepsi yana oldinda — O‘zbekistonda 59,28% ovozga sazovor bo‘ldi 


    Mobiuz Andijon, Namangan va Farg‘ona viloyatlarida 5G ning yangi imkoniyatlarini ochmoqda


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    Kelajak – bugungi qilgan harakatingiz samarasidir. O‘zingizga ishonch esa har qanday yutug‘ingizning boshlanishi 

     

    Tavsiya etamiz

    Yahudiylarning “Tarixiy vatan” va “Buyuk Isroil” haqidagi puch da’volari: Falastin aslida kimga tegishli?

    23 avgust, 13:22

    “Rusning sharmandali blitskrigi”. Urush taqdirini belgilab bergan Kiyev jangi qanday yakunlangan edi?

    22 avgust, 20:08

    Islom Karimovning sobiq matbuot kotibi “Otamdan qolgan dalalar” filmi taqiqlanish sababini oshkor qildi

    21 avgust, 11:58

    Turkiyada oyoq suyaklarini sindirib, bo‘yni o‘stirish operatsiyasi ommalashmoqda (foto)

    21 avgust, 11:52
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Rauf Parfi, Muhammad Yusuf va boshqa marhum ijodkorlar ordenlar bilan mukofotlandi

    O‘zbekiston | 23 avgust, 21:11

    Muftiy Nuriddin Xoliqnazarov “Oliy darajali imom Buxoriy” ordeni bilan taqdirlandi

    O‘zbekiston | 23 avgust, 20:46

    Ispaniyadagi plyajlar zaharli va noyob shilliqqurt sabab yopildi

    Dunyo | 23 avgust, 20:10

    Saudiya Arabistoni Superkubogi. “Al-Ahli” Ronaldu boshchiligidagi “An-Nassr”ni mag‘lub etib bosh sovringa ega chiqdi

    Sport | 23 avgust, 19:50

    O‘tgan 32 yil: Sobiq Sovet davlatlarida aholi jon boshiga daromad qanday o‘zgardi?

    O‘zbekiston | 23 avgust, 19:39

    “Ukraina hududlarini berish — Rossiyaning tuzog‘i” — YI oliy vakili

    Dunyo | 23 avgust, 19:00

    APL. “Manchester Siti” “Tottenhem”ga imkoniyatni boy berdi. Husanov maydonga tushmadi

    Sport | 23 avgust, 18:40
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.