• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12413.79
    • RUB154.86
    • EUR14468.27
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +34°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Tuxumni mazali va tez pishirishning 4 ta siri

    Ba’zi uy bekalari uchun tuxumni qanday qilib oson pishirish iborasi hech qanday arhamiyatga ega emas, chunki bu jarayon oldindan aytib bo‘lmaydigan natija bilan lotereyaga aylanadi. Aslida, bu taomni tayyorlashda hech qanday murakkab jarayon yo‘q, bir nechta qoidalarga rioya qilish va pishirish texnologiyasiga rioya qilish kifoya.

    Foto: “Wday”

    Foto: “Wday”

    Qovurish uchun qanday tuxumni tanlash kerak?

    Qovurilgan tuxum odatda tovuq tuxumidan tayyorlanadi. Lekin bedana, g‘oz, o‘rdak va hatto tuyaqush tuxumlarini ham qovurish mumkin. Uy bekalari birinchi navbatda, kamroq ekzotik variantlarni o‘rganishi kerak. Taom uchun eng yangi tuxumni tanlagan ma’qul.

    Tuxumni pishirish uchun dastlab uni yaxshilab yuvish va xona haroratida bir muddat saqlash lozim. Afsuski, sovuq haroratda turgan tuxumdan mazali pishirilgan tuxumni tayyorlash mumkin emas.

    Tuxum qancha uzoq saqlangan bo‘lsa, qaynatilgandan keyin qobiqni olib tashlash osonroq bo‘ladi.

    Tuxum qovuriladigan idishni tanlash

    Idishning kattaligi bir vaqtning o‘zida qancha tuxumni qovurmoqchi ekanligingizga bog‘liq. Mashhur oshpazlar diametri 16 sm bo‘lgan tovada qovurilgan bitta tuxumning ideal pishirilishiga ishonadi. Tova og‘ir, quyma temir yoki maxsus yopishmaydigan qoplamali bo‘lishi kerak.

    Foto: “Wday”

    Foto: “Wday”

    Tuxumni qanday yog‘da qovurish kerak?

    Zaytun moyida pishirilgan tuxum yoqimli o‘tlarning hidi va sof oqsilga ega. Sariyog‘da pishgan tuxum ham yaxshi, lekin mashhur “gi” ni — yong‘oqning yoqimli ta’mi va nozik xushbo‘y hidli yog‘ni tanlagan ma’qul.

    Tuxumni qanday qovurish kerak?

    Hatto mashhur oshpazlar ham omletni qanday qilib to‘g‘ri qovurish bo‘yicha kelisha olmaydi. Hayron bo‘lishingiz mumkin, lekin bir nechta asosiy “maktablar” mavjud. Barcha oshpazlar birdek rozi bo‘ladigan yagona usul bor: tuxumni to‘g‘ridan to‘g‘ri tovaga sindirmaslik kerak. Yassi plastinka oling va ichiga tuxumni birma-bir sindiring.

    Agar chekka qismlari qovurilgan, qattiq oq va sarig‘i oqadigan mazali pishirilgan tuxum tayyorlamoqchi bo‘lsangiz, tuxumni issiq, ozgina yog‘langan tovaga soling. Taxminan 30 soniya davomida qovuring, keyin olovni o‘chiring va bir daqiqa kuting. Tayyor bo‘lgan tuxumni isitilgan plastinka ustiga yoyib chiqing.

    Tuxumning oqi to‘liq pishishi va sarig‘i suyuq bo‘lib qolishi uchun ularni oldindan stakanlarga bo‘lib solish kerak. Birinchi tuxumning oqini tovaga quying, birozdan so‘ng ehtiyotkorlik bilan sarig‘ini soling.

    Tuxum bir xil qovurilishi uchun juda ko‘p yog‘ni oling va uni issiq yog‘ga quying. Taxminan 30 soniya davomida qovuring, tovani turli yo‘nalishlarda biroz egib oling.

    Mashhur oshpaz Jeymi Oliver tuxum va sariyog‘ni bir vaqtning o‘zida tovaga solib, omletni qilishni tavsiya qiladi. Tuxumning oqi yumshoq va sarig‘i unga nisbatan bo‘lishni istasangiz yana bir usulni, ya’ni omletni past olovda pishiring va ustini qopqoq bilan yopib qo‘ying. Pishirgandan so‘ng tuxumga tuz va murch seping.

    Quyida mazali pishirilgan tuxum retsepti keltiriladi.

    Kerakli mahsulotlar:

    • xona haroratida turgan bir dona yangi tovuq tuxumi
    • bir osh qoshiq sariyog‘
    • mayda tuz va yangi ezilgan murch
    Tayyorlanishi:
    1. Tuxumni sindiring va likopchaga soling, shunda u idishda osonroq siljiydi.
    2. Kichkina, og‘ir tovada past olovda sariyog‘ni eritib oling. Sariyog‘ erigandan so‘ng, ko‘pik bo‘lishidan oldin, tovani ozgina aylantiring, shunda sariyog‘ tovaning butun qismini qoplaydi.
    3. Tuxumni issiq tovaga soling.
    4. Taxminan bir daqiqa davomida ustini yopib pishiring.
    5. Likopchaga soling, ustiga tuz va murch seping.
    Asosiysi, yog‘li ovqatlarni iste’mol qilmaslik, aks holda ular sabab, mavsumdan tashqari, haroratning o‘zgarishi va boshqa omillar tufayli turli kasalliklarning kuchayishiga olib keladigan stress gormonlari faol ishlab chiqarila boshlaydi. Bunday holatlarda avvalo, oshqozon-ichak faoliyati buziladi, oshqozon yarasi va gastrit paydo bo‘ladi. Bu davrda yog‘li va qizartirib pishirilgan ovqatlardan voz kechish va ko‘p miqdorda yog‘ni ishlatmagan ma’qul.

    Mavzuga doir:

    • Tuxum, brokolli va vazn kamaytirishga yordam beradigan boshqa tabiiy mahsulotlar.
    • Tuxum iste’mol qilganda organizmda qanday o‘zgarishlar sodir bo‘ladi?
    • Tuxum pashot tayyorlash bo‘yicha layfxaklar (video).
    • Tuxum qaynatilgan suvni nima sababdan to‘kib yubormaslik kerak?

    01.09.2022, 09:26   Izoh (0)   21706
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Charm poyabzallarni qanday kiyish va saqlash lozim?

    31.08.2022, 09:57

    Asalning sog‘liq uchun kutilmagan 4 ta foydasi

    30.08.2022, 10:27

    Atigi ikki mahsulot kifoya: sarg‘aygan vannani oqartirishning eng samarali usuli

    29.08.2022, 21:52

    Multivarkadan foydalanishning siz bilmagan 5 ta noodatiy usuli

    29.08.2022, 17:36

    Ishga borishni istamaydiganlar uchun dori

    29.08.2022, 15:37

    Qon bosimi normalari: ular nimaga bog‘liq va yoshga qarab qanday o‘zgaradi?

    28.08.2022, 17:25
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Accor Toshkentda Swissôtel Tashkent ochilishini nishonlamoqda, shveysariya uslubidagi hashshamatni O‘zbekiston poytaxtiga olib kelmoqda


    Pepsi Taste Challenge 2025: Pepsi yana oldinda — O‘zbekistonda 59,28% ovozga sazovor bo‘ldi 


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    BI Group O‘zbekistonda turar joy binosining zilzilabardoshligini ochiq sinovdan muvaffaqiyatli o‘tkazdi


    “Trastbank” kichik biznesni rivojlantirish uchun 1 mlrd so‘mgacha kredit taklif etadi


    “Biznesni rivojlantirish banki” 1 trln 273 mlrd so‘mlik ipoteka krediti ajratdi


    UZTELECOM simli internetni modernizatsiya qilmoqda: abonentlar GPON va FTTx orqali 100 Mbit/s dan yuqori tezlikka ega bo‘ladilar


    Smart Business O‘zbekistonda UZCARD va Humo kartalarini qabul qilish uchun yagona yechimni taqdim etadi 


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    HAVAL O‘zbekistonda yangi modellarni namoyish etdi: HAVAL H6 Facelift va HAVAL H9 taqdimot kechasi


    Kelajak – bugungi qilgan harakatingiz samarasidir. O‘zingizga ishonch esa har qanday yutug‘ingizning boshlanishi 


    Mobiuz Andijon, Namangan va Farg‘ona viloyatlarida 5G ning yangi imkoniyatlarini ochmoqda


    Kapitalbank va Korporativ sport assotsiatsiyasi hamkorlik memorandumini imzoladi


    Imzo Glass mahsulotlari Buyuk Britaniyaga eksportga yuborildi


    Universalbank o‘zini o‘zi band qilgan fuqarolar uchun yangi “Mikrokredit 300 ”ni ishga tushirdi 

     

    Tavsiya etamiz

    Yahudiylarning “Tarixiy vatan” va “Buyuk Isroil” haqidagi puch da’volari: Falastin aslida kimga tegishli?

    23 avgust, 13:22

    “Rusning sharmandali blitskrigi”. Urush taqdirini belgilab bergan Kiyev jangi qanday yakunlangan edi?

    22 avgust, 20:08

    Islom Karimovning sobiq matbuot kotibi “Otamdan qolgan dalalar” filmi taqiqlanish sababini oshkor qildi

    21 avgust, 11:58

    Turkiyada oyoq suyaklarini sindirib, bo‘yni o‘stirish operatsiyasi ommalashmoqda (foto)

    21 avgust, 11:52
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Buyuk Britaniyada orqasida yelkanga o‘xshash organi bor yangi dinozavr turi kashf etildi

    Dunyo | 23 avgust, 17:55

    Gollivuddan qolishmaydi: Qozog‘istonda suratga olingan uchta eng sara filmlar (treyler)

    Kino | 23 avgust, 17:30

    “34 yildan buyon yashayotgan oilaviy tadbirkorlik” — Toshkentdagi eng mashhur somsa va xorijlik mijozlar haqida (video)

    O‘zbekiston | 23 avgust, 17:10

    Toshkent viloyatida yuk mashinasi Cobalt’ga urilib, ag‘anadi va yonib ketdi (video)

    O‘zbekiston | 23 avgust, 16:45

    Qora sedana: tabiiy dorivor o‘simlikning ilmiy asoslangan shifobaxsh xususiyatlari

    Maslahatlar | 23 avgust, 16:25

    O‘zbekistonda nevrologiya sohasida yangi loyihaga start berildi

    O‘zbekiston | 23 avgust, 16:05

    Kongo harbiy prokurori sobiq prezident Kabilaga o‘lim jazosi berilishini talab qilmoqda

    Dunyo | 23 avgust, 15:45
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.