Mazali yegulikni oila a’zolaringizga tayyorlab bering.
Kerakli mahsulotlar:
- suv — 300 ml;
- tuz — bir chimdim;
- shakar — 1 choy qoshiq;
- sariyog‘ — 115 g;
- un — 115 g;
- tuxum — 4 dona;
- sut — 50 ml.
- pishloq — 60 ml;
- sariyog‘ — 25 g;
- un — 25 g;
- sut — 250 ml;
- tuz, murch;
- qo‘ziqorin — 200 g;
- sarimsoq piyoz — 2 dona;
- piyoz — 1 dona.
- Suv, tuz, shakar va sariyog‘ qo‘shib qaynating.
- Olovdan olib, un qo‘shib aralashtiring.
- 30-40 soniya yaxshilab aralashtiring.
- Tuxum qo‘shing va aralashtirishda davom eting.
- Xona haroratida sovigandan keyin maxsus qopchalarga soling.
- Yong‘oq shaklida siqib chiqaring.
- Ustiga sut surtib, 180 daraja qizigan pechga 12-15 daqiqaga qo‘ying.
- Eritilgan sariyog‘ga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq, un qo‘shing.
- Pishloqli aralashmaga tuz va murch qo‘shing.
- Qo‘ziqorin va piyozni mayda kubik shaklida to‘g‘rab chiqing.
- Ko‘katlarni ham maydalang.
- Qizigan yog‘da 2-3 daqiqa davomida qovurib oling.
- Sarimsoq, murch va tuz qo‘shing.
- Ko‘kat qo‘shib aralashtiring.
- Xamirli aralashmani o‘rtasidan bo‘lib, orasiga nachinka solib chiqing.