Mazkur shirinlik Avstraliya va Buyuk Britaniyada mashhur bo‘lib, shirinlikni xush ko‘ruvchilar uchun ajoyib tanlov hisoblanadi.
Kerakli mahsulotlar:
Xamir uchun:
- sariyog‘ – 100 gramm;
- shakar upasi – 50 gramm;
- un – 140 gramm.
- quyultirilgan sut – 375 ml;
- jigarrang shakar – 100 gramm;
- sariyog‘ – 90 gramm;
- tuz – 1/2 choy qoshiq.
- qora shokolad – 210 gramm;
- qaymoq – 70 ml.
- Pech 190 darajada qizdiriladi. To‘rtburchak qolipga pergament qog‘oz solinadi.
- Sariyog‘ shakar upasi bilan mikser qilinadi. Ustidan un solib, xamir qoriladi.
- Tayyor bo‘lgach, qolipga solinadi va jigarrang tusga kirguncha 25 daqiqa pishiriladi.
- Alohida idishga quyultirilgan sut, shakar va sariyog‘ solinadi. Karamel hosil bo‘lguncha 5-7 daqiqa davomida past olovda aralashtiriladi.
- Tuz solib, qolip ichidagi xamir ustiga quyiladi va 20 daqiqaga pechga qo‘yiladi.
- Yana bir idishga shokolad maydalab solinadi, qaymoq qaynatib olinadi va ustidan shokolad bo‘laklari solinadi. Silliq massa hosil bo‘lguncha aralashtiriladi.
- Tayyor bo‘lgan ganash karamelli xamir ustidan quyiladi va 1-2 soatga muzlatkichda qoldiriladi.
- So‘ngra to‘rtburchak shaklda kesilib, dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)