Taomni guruch yoki kartoshkali garnir bilan darsturxonga tortish mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- apelsin – 1 dona;
- suv – 60 ml;
- makkajo‘xori kraxmali – 1 osh qoshiq;
- soya sousi – 1 osh qoshiq;
- mol go‘shti – 250-300 gramm;
- piyoz – 1 dona;
- sarimsoq – 1-2 bo‘lak;
- bulg‘ori qalampiri – 1 dona;
- o‘simlik yog‘i – 1-2 osh qoshiq;
- qizil qalampir kukuni, tuz va ziravorlar.
- Apelsin sharbati siqib olinadi va suv, kraxmal, soya sousi va qizil qalampir kukuni bilan aralashtiriladi.
- Mol go‘shti, bulg‘or qalampiri somoncha, piyoz esa dumaloq to‘g‘raladi. Sarimsoq maydalanadi.
- Tovada yog‘ni o‘rtacha haroratda qizdirib, mo‘l go‘shti 3-4 daqiqa davomida qovuriladi va alohida idishga olinib, folga qog‘oz bilan o‘raladi.
- So‘ngra sarimsoq, piyoz va bulg‘ori qo‘shiladi va 2-3 daqiqa qovuriladi.
- Sousli aralashma ustidan quyilib, 2-3 daqiqa davomida olovda qoldiriladi.
- Ustidan mol go‘shti qayta solinib, 2-3 daqiqa qovuriladi.
- Taom tayyor bo‘lgach, dasturxonga tortiladi.
Mavzuga doir:
Izoh (0)