Shirinlikni xush ko‘ruvchilar uchun ajoyib tanlov.
Kerakli mahsulotlar:
- sariyog‘ – 60 gramm;
- tuxum – 4 dona;
- shakar – 135 gramm;
- vanil – 2 osh qoshiq;
- un – 65 gramm;
- kakao – 5 osh qoshiq;
- qabartma – 1 choy qoshiq;
- qahva – 1 osh qoshiq;
- qaymoq – 360 ml;
- shakar kukuni – 3 osh qoshiq;
- qora shokolad – 120 gramm;
- tuz – 1/4 choy qoshiq.
- Tuxum oqlari sarig‘idan ajratiladi va mikser bilan yaxshilab aralashtiriladi. So‘ngra shakarning yarmi qo‘shilib, oppoq rang hosil bo‘lguncha mikser qilinadi.
- Tuxum sarig‘i ham shakarning qolgan qismi va vanil bilan mikserda aralashtiriladi.
- Sariyog‘ eritilib, sovutishga qo‘yiladi. Un 3 osh qoshiq kakao bilan elakdan o‘tkaziladi va qabartma, tuz solinadi.
- Ustidan qahva, eritilgan sariyog‘ va tuxum sarig‘i aralashmasi quyiladi. Bir xil massa bo‘lgunga qadar mikser bilan aralashtiriladi.
- Ko‘piritilgan tuxum asta-sekin tayyor bo‘lgan massa bilan aralashtiriladi.
- Pishiriq qolipiga pergament qog‘ozi solinib, xamir ehtiyotkorlik bilan uning ustiga quyiladi.
- 170 daraja pechda 10-12 daqiqa davomida pishiriladi.
- Sochiq ustiga pergament qog‘ozi yoyiladi. Biskvit ustiga ikki osh qoshiq kakao sepiladi.
- So‘ngra biskvit pergament ustiga olinib, sochiq bilan birgalikda rulet shaklida o‘raladi va sovutishga qo‘yiladi.
- 240 ml qaymoq, shakar upasi va vanil mikser bilan aralashtiriladi.
- Sovutilgan biskvit ochiladi va orasiga qaymoqli krem surtilib, yana rulet holida o‘raladi. 15-20 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Shokolad mayda bo‘laklarga bo‘linib, bug‘ yoki mikroto‘lqinli pechda eritib olinadi va 3-4 daqiqaga qoldiriladi.
- Rulet ustidan eritilgan shokolad quyiladi va 30-40 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
Izoh (0)