Mazali shirinlik tayyorlash uchun biskvit yoki xamir pishirishga hojat yo‘q.
Qulupnay va limon qo‘shib tayyorlanadigan tort
Kerakli mahsulotlar:
- pechenye (uvalanadigan) — 2 stakan;
- eritilgan sariyog‘ — yarim stakan;
- limonli pechenye;
- sut — 1 stakan;
- qaymoq — 220 g;
- qulupnay — 450 g.
- Tort pishiradigan qolipga sariyog‘ surting.
- Maydalangan pechenyega eritilgan sariyog‘ qo‘shing va aralashmani qolipga solib, qo‘lingiz bilan tekislang.
- Sutga qo‘shilgan limonli pechenyeli aralashmani ham soling.
- Qaymoq solib tekislang.
- Qulupnay tering va ustidan yana qaymoq soling.
- Shu ketma-ketlikni yana bir marta takrorlang va tort ustini qulupnaylar bilan bezang.
Kerakli mahsulotlar:
- pechenye — 400 g;
- sariyog‘ — 50 g;
- quyultirilgan sut — 100 g;
- quruq sut — 200 g;
- kakao — 3 qoshiq.
- Maydalangan pechenyega quruq sut, quyultirilgan sut va sariyog‘ qo‘shib aralashtiring.
- Aralashmani sharcha holiga keltiring va kakaoga burkab oling,
- Muzlatkichga qo‘yib, qotirib oling.
Kerakli mahsulotlar:
- pechenye — 1 stakan;
- krem pishloq — 500 g;
- eritilgan oq shokolad — 200 g;
- shakar kukuni — 1 stakan;
- qaymoq — 3 stakan;
- malina — 300 g.
- Maxsus idish ichiga maydalangan pechenye solib, ustidan ikki osh qoshiq oq shokolad va malina soling.
- Ustidan yana shokolad quying.
- Qaymoq va krem pishloqli aralashmani ham soling.
- Ustini malinalar bilan bezang.
Kerakli mahsulotlar:
- pechenye — 49 g;
- olma — 30 g;
- nok — 40 g;
- yong‘oq pastasi — 2 osh qoshiq;
- yong‘oq — 15 g;
- apelsin — 5 g.
- Olma va nokni mayda kubik shaklida to‘g‘rab oling.
- Stakan ichiga maydalangan pechenyega qo‘shilgan yong‘oq pastasini qo‘shing.
- Ustidan mevalarni soling.
- Shu ketma-ketlikni stakan to‘lgunicha takrorlang.
- Ustini yong‘oq va apelsin bilan bezang.
Kerakli mahsulotlar:
- pechenye — 200 g;
- sariyog‘ — 40 g;
- banan — 2 dona;
- kivi — 4 dona;
- jelatin — 4 osh qoshiq;
- suv — 0,5 stakan;
- tabiiy yogurt — 500 ml;
- shakar kukuni — 70 g;
- limon sharbati — 1 osh qoshiq.
- Sariyog‘ bilan aralashtirilgan maydalangan pechenyeni maxsus idishga solib, 30 daqiqaga muzlatkichga qo‘ying.
- Yarim stakan suvga jelatin aralshtiring va uni ham 30 daqiqaga qoldiring.
- Mayda to‘g‘ralgan kiviga limon sharbati va shakar qo‘shing, 2-3 daqiqa past olovda qaynating.
- Mevali aralashmaga yogurt, jelatin qo‘shing.
- Pechenyeli aralashma ustidan banan terib chiqing.
- Ustidan yogurtli aralashmani quyib, 30 daqiqaga muzlatkichga qo‘ying.
- Ustini kivi bilan bezang.
Izoh (0)