Endi tovuq qanotlarini quruq va tilla rangli qilib pishirish uchun sizga bir litr yog‘ kerak emas. Bunday natijaga hatto gaz pechida pishirib ham erishish mumkin.
Buning uchun bizga kerak bo‘ladi:
- 1 kg tovuq qanoti
- 1-2 choy qoshiq tuz
- 1-2 choy qoshiq dudlangan garmdori
- 2 choy qoshiq razrixlitel
- 1-3 stakan asal
- 1 osh qoshiq sirka
- 1-4 stakan achchiq sous
- 1-4 stakan soya sousi
1. Tovuq qanotlarini yaxshilab yuving. Ularni quritib, qayriladigan bo‘g‘im joyidan ikkiga bo‘ling. Qanot uchlarini olib tashlang.
2. Tuzni garmdori va razrixlitel bilan aralashtiring. Keyin tovuq qanotlariga seping.
3.Pergament qog‘ozni gaz pechi panjara idishiga yoyib, ustiga tovuq qanotlarini joylang.
4. 210 daraja qizdirilgan pechda tovuq qanotlarining bir tomonini 20, so‘ng boshqa tomonini 10 daqiqa davomida pishiring.
5. Xohishga ko‘ra, ularga qiyom qo‘shishingiz mumkin. U bir necha daqiqada tayyorlanadi. Asalni sirka, achchiq va soya sousi bilan aralashtirasiz.
6. Tayyoq qiyomni pishgan tovuq qanotlariga quyib, aralashtirasiz.
Tilla rangli tovuq qanotchalar ham tayyor bo‘ldi.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)