Nima bo‘ldi?
Biz, Meduza nashri ko‘magida, The New York Times gazetasi tarixidagi eng mashhur retsept haqida hikoya qildik va sizni Amerikada mashhur bu pirogni tayyorlash usulidan bebahra qoldirgimiz kelmadi.Bu pirog uchun nimalar kerak?
— 170-225 gramm shakarShakar miqdoridagi farq sababi bunday: 1983-yilgi klassik retseptda 225 gramm shakardan foydalanish tavsiya etilgan, 1989-yili esa shakar miqdori 170 grammgacha kamayib qolgan.
— 2 dona tuxum
— olxo‘rining 24 ta yarim bo‘lagi
— 115 gramm tuzsiz sariyog‘
— 110 gramm un
— bir choy qoshiq yumshatgich
— taxminan bir choy qoshiq shakar (ha, yana shakar), ikki choy qoshiq limon sharbati va bir choy qoshiq dolchin (koritsa)
Qanday tayyorlanadi?
1. Duxovkani 180 darajagacha qizdirasiz.2. Shakar va sariyog‘ni ko‘partirib aralashtirasiz. Un, yumshatgich va tuxum qo‘shib, yaxshilab ko‘pirtirasiz.
3. Xamirni diametri 20—25 santimetrli shishgan shaklga keltiring. Xamirning aylana joylari tepasiga olxo‘ri bo‘laklarini terib chiqing. Ustidan shakar va limon sharbatini seping. Undan keyin dolchin seping. Bu o‘rinda olxo‘rining qay darajada shirinligi-yu va dolchinni qanchalik yaxshi ko‘rishingizga asoslanib harakat qilganingiz ma’qul.
4. Bir soat davomida pishiring.
Ha-ya, olxo‘rilar cho‘kib ketishiga tayyor turing. Bu cho‘kish — normal holat.
Retsept muallifi Marian Berrosning yozishicha, bu pirog muzlatishga bardosh bera oladi. Buning uchun uni ikki qavat zarqog‘ozga o‘rab, polietilen paketga solib, muzxonaga qo‘yish kerak. Keyinroq uni muzdan chiqarib, duxovkada 150 darajada isitish mumkin.
Izoh (0)