Американинг Бостон шаҳрида дунёдаги тўлақонли роботлаштирилган илк емакхона очилди, деб ёзади TJournal.
Spyce деб номланган мазкур ресторанга Массачусетс технологик институтининг тўрт нафар битирувчиси ва Michelin юлдузига эга шеф-ошпаз Даниэл Булуд асос солди.
https://www.instagram.com/p/BiVaDOvhXOX/?taken-by=figeventco
Майкл Фарид — Spyce асосчиларидан бири. У атиги бир неча йил аввал талаба-муҳандис эди. Ўшанда у тана вазни билан боғлиқ Segway сингари қудратли скейтборд ғоясини амалиётга татбиқ этишга уринган эди. Ушбу ғоя амалга ошмади, бироқ талаба турли прототипларни ишлаб чиқа бошлади. Фариднинг хотирлашича, бир куни уч нафар ҳамкори билан сўзлашиб ўтирганида овқат тайёрловчи робот яратишга қарор қилди.
Кейинроқ ҳамкорлар бу ишланма тўлақонли бизнес-моделга айланиши мумкинлигини англади ва ресторан очишга қарор қилди.
«Ўқиш вақтида биз соғлом ва хамёнбоп, дейлик 10—12 долларлик овқат топа олмасдик. Биз ўшанда робототехникани ўрганаётган эдик. Ҳаммаси шу тарзда бошланди», — дейди Майкл Фарид.
Spyce Бостон марказида жойлашган. Ресторанда овқат тайёрланадиган еттита автоном блок мавжуд. Мижоз электрон менюдан халқаро ошхоналарга тегишли таомлардан бирини танлаши керак бўлади. Сўнгра барча масаллиқлар машина барабанига солинади ва тайёрлана бошлайди. Бутун ресторанда иккита ошпаз бор, улардан бири масаллиқларни тўғрайди, иккинчиси эса уларни тайёрлаб, дастурхонга тортади.
Ошхона
https://www.instagram.com/p/BjQOmCwh6Bc/?taken-by=lindsayrae86
https://www.instagram.com/p/BimsvQNhk-o/?taken-by=jjfaneuff
https://www.instagram.com/p/BjQeBXPnEwT/?taken-by=yilin_elaine_z
https://www.instagram.com/p/BiUr3-XHIss/?taken-by=elisezh08
Таом
https://www.instagram.com/p/Bi4g1MHAn30/?taken-by=whotelboston
https://www.instagram.com/p/BjNajYWBys_/?taken-by=jessicaskd
https://www.instagram.com/p/BiUlMzLBqMe/?taken-by=blondeoutofwater
https://www.instagram.com/p/Bi5fMEGHMlO/?taken-by=connycyc
Изоҳ (0)