• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12559.26
    • RUB160.17
    • EUR14413.01
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +29°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Burrito, shaurma va tushlikka mazali, oson tayyorlanadigan boshqa yeguliklar retsepti

    Tushlikka pul sarflab, ovqat buyurtma qilishga hojat yo‘q. Uydagi bor masalliqlardan ham mazali yeguliklarni tayyorlash mumkin. “Liza.ru” nashri tushlikka tayyorlash mumkin bo‘lgan taomlar retseptini taqdim etdi.

    Foto: “Liza.ru”

    O‘tkir hidga ega yeguliklar

    Ishda tushlik qilmoqchi bo‘lsangiz, baliq, sarimsoq, piyoz yoki karri kabi kuchli hidga ega mahsulotlardan tayyorlangan yeguliklarni olib kelmang. Hid nafaqat hamkasblaringizni bezovta qilishi, balki ofisda yoki idorada saqlanib qolishi mumkin. Buning o‘rniga, salat, sendvich yoki rollilar kabi mahsulotlarni tanlang.

    To‘kilib ketishi mumkin bo‘lgan mahsulotlar       

    Murabbo yoki mazali qaylali makaron kabi toza yeguliklarni iste’mol qilmoqchi bo‘lsangiz o‘zingiz bilan salfetka va qo‘shimcha idishlarni olishni unutmang.

    Sifati tezda buziladigan yeguliklar

    Ish joyingizda muzlatkich bo‘lmasa, sut mahsulotlari yoki mayonezli mahsulotlar kabi oson buziladigan mahsulotlarni olmaslikka harakat qiling. Bu oshqozon-ichak trakti bilan bog‘liq muammolarni keltirib chiqarishi mumkin.

    Og‘ir yoki yog‘li ovqatlar

    Steyk kabi og‘ir yoki yog‘li ovqatlarni iste’mol qilmang. Bu yeguliklar charchoqqa olib kelishi, shuningdek, oshqozonda hazm qilish bilan bog‘liq muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Buning o‘rniga, kun davomida o‘zingizni energiya bilan ta’minlashga yordam beradigan yengilroq ovqatlarni tanlang.

    Maxsus tayyorgarlikni talab qiladigan mahsulotlar

    Qayta isitish yoki qo‘shimcha mahsulotlarni qo‘shishni talab qiladigan ovqatlardan saqlaning. Mikroto‘lqinli pech yoki boshqa oshxona jihozlariga solish imkoni bo‘lmasa, bunday ovqatlarni tayyorlash uzoq vaqt talab qilishi mumkin.

    Uyda tayyorlanadigan shaurma

    Foto: “Liza.ru”

    Kerakli masalliqlar:

    • 200 g suyaksiz va terisiz tovuq sonlari, somoncha shaklida kesilgan bo‘lishi kerak;
    • 1 osh qoshiq zaytun yog‘i;
    • 1 osh qoshiq limon sharbati;
    • 2 donacha sarimsoq;
    • 1 choy qoshiq maydalangan zira;
    • 1 choy qoshiq dudlangan paprika;
    • yarim choy qoshiq maydalangan dolchin;
    • tuz va murch — ta’bga ko‘ra;
    • lavash xamiri;
    • sous (sotib olingan yoki uyda tayyorlangan);
    • to‘g‘ralgan bodring;
    • to‘g‘ralgan pomidor;
    • to‘g‘ralgan qizil piyoz;
    • to‘g‘ralgan petrushka yoki kinza.

    Tayyorlanishi:

    1. Katta idishga zaytun yog‘i, limon sharbati, maydalangan sarimsoq, zira, dudlangan paprika, dolchin, tuz va qora murchni aralashtiring. To‘g‘ralgan tovuq sonlarini qo‘shing va yaxshilab aralashtiring. Tovuqni muzlatkichda kamida 30 daqiqa yoki 4 soatgacha marinadlang;
    2. Katta tovani o‘rtacha yoki yuqori haroratda qizdiring. Marinadlangan tovuqni qo‘shing va aralashtirib turing, qizarib pishguncha 6-8 daqiqa pishiring;
    3. Lavash xamirini pechda yoki qizdirilgan idishda pishirib oling;
    4. Iliq lavash noniga sousni yoyib chiqing. Pishirilgan tovuq, to‘g‘ralgan bodring, pomidor, qizil piyoz va petrushka yoki kinza qo‘shing;
    5. Shaurmani qattiqroq o‘rang va folga yoki pergament qog‘oziga solib, ishingizga olib boring.

    Maza burrito retsepti

    Foto: “Liza.ru”

    Kerakli masalliqlar:

    • 1 ta katta burrito xamiri;
    • Yarim stakan qaynatilgan guruch;
    • yarim piyola qora loviya;
    • yarim piyola pishirilgan tovuq yoki to‘g‘ralgan tofu;
    • ta’bga ko‘ra pishloq;
    • 2 osh qoshiq salsa;
    • 2 osh qoshiq smetana;
    • ta’bga ko‘ra to‘g‘ralgan avakado;
    • tuz va murch — ta’bga ko‘ra.

    Tayyorlanishi:

    1. Pechni oldindan 170 daraja haroratda qizdiring;
    2. Tortillani mikroto‘lqinli pechda yoki tovada yumshoq va egiluvchan bo‘lguncha qizdiring;
    3. Tortilla ustiga guruch, qora loviya, tovuq yoki tofu, pishloq, salsa va smetana soling;
    4. To‘g‘ralgan avakado va ta’bga ko‘ra tuz, murch seping;
    5. Tortillaning yon tomonlarini qatlang, so‘ng uni mahkam qilib o‘rang;
    6. Burritoni pergament qog‘ozi bilan qoplangan listga qo‘ying va pechda 10-12 daqiqa davomida yoki pishloq erimaguncha va burrito biroz pishguncha qo‘ying;
    7. Bir necha daqiqa sovushini kutib turing, so‘ng folga yoki polietilen plyonkaga o‘rang. Uni yeguningizcha muzlatkichda saqlang.

    Kesadilya retsepti

    Foto: “Liza.ru”

    Kerakli masalliqlar:

    • 2 ta katta xamir bo‘lagi;
    • 1 stakan maydalangan pishloq;
    • yarim piyola pishirilgan va maydalangan tovuq;
    • ta’bga ko‘ra shirin qalampir;
    • yarim piyola salsa;
    • yarim piyola smetana;
    • 1 osh qoshiq o‘simlik yog‘i.

    Tayyorlanishi:

    1. Katta tovani o‘rtacha va yuqori haroratda qizdiring. O‘simlik yog‘ini soling;
    2. Bitta tortilla xamirini tovaga soling va pishloqning yarmini seping. Pishloq ustiga tovuq, bulg‘or qalampirini qo‘shing;
    3. Tovuq va sabzavotlarga salsa surting. Qolgan pishloqni seping;
    4. Ikkinchi tortillani pishloq ustiga qo‘ying va qoshiq bilan bosing;
    5. Bir tomondan 2-3 daqiqa yoki pishloq eriguncha va tortilla xamiri qotguncha pishiring;
    6. Kesadillani ehtiyotkorlik bilan aylantiring va yana 2-3 daqiqa pishiring, toki pishloq erib ketguncha va tortilla xamirining boshqa tomoni qotgan holga kelguncha pishirib oling;
    7. Kesadillani idishdan oling va bir necha daqiqa sovushini kuting;
    8. Yegulik bo‘laklarini folga yoki oziq-ovqat plyonkasiga o‘rang va ish joyiga olib borish uchun tushlik qutisiga soling.

    Sabzavotli tovuq go‘shti

    Foto: “Liza.ru” 

    Kerakli masalliqlar:

    • 2 suyaksiz tovuq filesini kichik bo‘laklarga bo‘ling;
    • yarim piyola universal un;
    • 1 choy qoshiq tuz;
    • yarim choy qoshiq murch;
    • yarim choy qoshiq paprika;
    • ta’bga ko‘ra sarimsoq kukun;
    • ta’bga ko‘ra piyoz kukuni;
    • 2 ta tuxum;
    • ta’bga ko‘ra sut;
    • 1 stakan non bo‘laklari;
    • yarim piyola maydalangan parmezan pishlog‘i;
    • 2 osh qoshiq zaytun yog‘i;
    • 1 ta kichik qovoq;
    • 1 ta kichik qizil bulg‘or qalampiri;
    • ta’bga qarab tuz va murch.

    Tayyorlanishi:

    1. Pechni 200 daraja haroratda oldindan qizdiring;
    2. Idishda un, tuz, qora murch, paprika, sarimsoq va piyoz kukunini aralashtiring;
    3. Boshqa idishda tuxum va sutni birga ko‘pirtirib oling;
    4. Uchinchi idishda non bo‘laklari va maydalangan parmezan pishlog‘ini aralashtiring;
    5. Tovuq go‘shti bo‘laklarini un aralashmasiga soling, so‘ng tuxum aralashmasiga botirib, non bo‘laklari aralashmasiga soling;
    6. Zaytun yog‘ini katta tovada o‘rta-yuqori olovda qizdiring;
    7. Tovuq go‘shti bo‘laklarini qo‘shing, qizargunga qadar har tomondan taxminan 3-4 daqiqa qovurib oling;
    8. Tovuqni tovadan oling va uni pergament qog‘oz bilan qoplangan listga qo‘ying;
    9. Tovuqni oldindan qizdirilgan pechda 10-12 daqiqa davomida qovuring;
    10. Tovuq pishirilayotganda, to‘g‘ralgan qovoq va qizil bulg‘or qalampirini shu tovada yumshoq va yengil qizarguncha qovuring;
    11. Sabzavotlarga ta’bga ko‘ra tuz va murch seping;
    12. Tovuq go‘shtini sovutgach, uni sabzavotlar bilan birga tushlik qutisiga soling va muzlatkichda saqlang.

    Go‘shtli va loviyali yegulik

    Foto: “Liza.ru” 

    Kerakli masalliqlar:

    • 250 g maydalangan mol go‘shti yoki kurka go‘shti;
    • 1 banka qora loviya
    • 1 banka to‘g‘ralgan pomidor;
    • 2 donacha sarimsoq;
    • 1 dona yashil bulg‘or qalampiri;
    • 1 dona qizil bulg‘or qalampiri;
    • 1 xalapeno qalampiri;
    • 2 osh qoshiq zaytun yog‘i;
    • 1 osh qoshiq chili kukuni;
    • 1 choy qoshiq zira;
    • ta’bga qarab tuz va murch;

    Tayyorlanishi:

    1. Katta tovaga zaytun yog‘ini solib, o‘rtacha qizdiring;
    2. Maydalangan sarimsoq, to‘g‘ralgan bulg‘or qalampiri va xalapeno qo‘shing. Vaqti-vaqti bilan aralashtirib, 5 daqiqa pishiring;
    3. Mol yoki kurka go‘shti qo‘shing, qizarguncha pishiring, vaqti-vaqti bilan aralashtirib turing;
    4. Tovadagi ortiqcha yog‘ni oling;
    5. To‘g‘ralgan pomidor, quritilgan va yuvilgan qora loviya, chili kukuni va zira qo‘shib, aralashtiring;
    6. Issiqlikni o‘rtacha darajaga kamaytiring va 10-15 daqiqa davomida yoki sabzavotlar yumshoq bo‘lgunga qadar qaynatib oling;
    7. Ta’bga ko‘ra tuz va murch qo‘shing;
    8. Go‘sht va sabzavotli yegulikni xona haroratida sovuting;
    9. Go‘shtli va sabzavotli loviyalarni alohida tushlik qutilariga solib, tayyor bo‘lgunga qadar muzlatkichga qo‘ying.

    Teftel va karamli yegulik retsepti

    Foto: “Liza.ru”

    Teftel uchun kerakli masalliqlar:

    • 500 g maydalangan mol go‘shti;
    • yarim piyola non bo‘laklari;
    • yarim piyola maydalangan parmezan pishlog‘i;
    • 1 ta tuxum;
    • 2 donacha sarimsoq;
    • 1 choy qoshiq tuz;
    • biroz murch;
    • 1 osh qoshiq zaytun yog‘i.

    Karam va sabzavotli aralashma uchun kerak bo‘ladigan mahsulotlar:

    • 2 stakan maydalangan karam;
    • 1 ta sabzi;
    • 1 ta qovoq;
    • 1 dona qizil bulg‘or qalampiri;
    • yarim piyola to‘g‘ralgan piyoz;
    • 2 donacha sarimsoq;
    • 2 osh qoshiq zaytun yog‘i;
    • tuz va murch — ta’bga ko‘ra.

    Tayyorlanishi:

    1. Pechni 190 daraja haroratda oldindan qizdiring;
    2. Katta idishda maydalangan mol go‘shti, non bo‘laklari, parmezan pishlog‘i, tuxum, maydalangan sarimsoq, tuz va qora murchni aralashtiring. Barcha mahsulotlarni teng taqsimlanmaguncha yaxshilab aralashtiring;
    3. Go‘sht aralashmasini diametri taxminan 1 sm bo‘lgan to‘plarga aylantiring. Ularni tayyorlangan listga qo‘ying;
    4. Teftellarning ustiga zaytun yog‘ini soling, ularni oldindan qizdirilgan pechda 20-25 daqiqa davomida yoki ular qizarib ketguncha pishiring;
    5. Teftellar pishayotganda, karamli-sabzavotli aralashmani tayyorlang. Katta tovaga 2 qoshiq zaytun yog‘ini solib, qizdiring;
    6. To‘g‘ralgan piyoz, maydalangan sarimsoq qo‘shing va piyozni qizartirib oling;
    7. Tovaga to‘g‘ralgan karam, maydalangan sabzi, qovoq va qizil bulg‘or qalampirini solib, yaxshilab aralashtiring;
    8. Sabzavot aralashmasini 5-7 daqiqa davomida yoki sabzavotlar yumshoqroq, biroz tiniq bo‘lguncha pishiring. Ta’bga ko‘ra tuz va murch qo‘shing;
    9. Teftellar tayyor bo‘lgach, ularni pechdan chiqarib, bir necha daqiqa sovushini kuting;
    10. Kechki ovqatni tayyorlash uchun, karam-sabzavotli aralashmasidan bir porsiyani idishga soling, so‘ngra ustiga bir nechta teftel qo‘shing;
    11. Idishni qopqoq bilan yoping, foydalanishga tayyor bo‘lgunga qadar muzlatkichga qo‘ying.
    01.05.2023, 09:40   Izoh (0)   8086
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Sazan balig‘ini asal va xantalli sous qo‘shib pishiramiz

    27.04.2023, 14:06

    Pechenye qo‘shib, mazali kokosli tort tayyorlaymiz

    23.04.2023, 09:45

    Iftorlik dasturxoniga quyultirilgan sut qo‘shib mazali keks tayyorlaymiz 

    19.04.2023, 18:30

    Iftorlik dasturxoni uchun yumshoqqina kartoshkali ponchiklar tayyorlaymiz

    18.04.2023, 16:26

    Iftorlik dasturxoni uchun: Uy sharoitida tayyorlasa bo‘ladigan asalli chak-chak retsepti

    17.04.2023, 16:40

    Qatiq va banandan mazali kokteyl tayyorlaymiz

    15.04.2023, 11:35
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    InfinBank pul o‘tkazmalari geografiyasini kengaytirmoqda


    Buxoro, G‘ijduvon, zindon, misvok va madrasa – 100 savolga 1 javob


    “O‘zbekinvest” EISK AJ va Slovakiyaning EXIMBANKA SR o‘rtasida hamkorlik to‘g‘risida bitim imzolandi


    Uzbekistan Airways Seulga kunlik aviaqatnovlarni taklif qiladi


    “Moody’s Ratings” xalqaro reyting agentligi “O‘zbekinvest” kompaniyasi reytingi prognozini “Ba2”- “ijobiy” darajagacha ko‘tardi


    AKFA Group “AKFA Medline Social” nomli tibbiy startap qurilishini boshlanganini e’lon qildi 


    Investitsiya nima va u insonlarga nima uchun kerak?


    Paynet xizmatlari endi Kapitalbank bankomatlarida mavjud


    O‘zbekiston terma jamoasining dunyodagi eng yirik sport tadbiriga chiqishi Kia brendining mavqeini yanada mustahkamlashga xizmat qiladi 


    “Mikrokreditbank” ATB IX Germaniya-O‘zbekiston biznes forumi doirasida ODDO BHF bank bilan 50 million dollarlik shartnoma imzoladi


    "Eco Expo Central Asia 2025" doirasida xalqaro ekologik tashabbuslar birlashmoqda


    Moody’s “Biznesni rivojlantirish banki” reytinglarini “salbiy”dan “barqaror”ga o‘zgartirdi


    TBC Bank va Bahodir Jalolov firibgarlarga qarshi jangga chiqdi 


    Texnologiyaning yangi bosqichi — HUAWEI Mate XT va HUAWEI Mate 70 Pro bilan tanishing


    InfinBANK tomonidan XISMK liniyasi bo‘yicha taqdim etilayotgan islomiy moliyalashtirish – biznesni rivojlantirish uchun ishonchli yechim 

     

    Tavsiya etamiz

    Vashington Tehronga qarshi harbiy kampaniyadan Xitoy va Rossiyani jilovlashda foydalanmoqchimi? Mintaqamizni nimalar kutadi?

    19 iyun, 22:05

    Chelyabinskka qulagan meteorit — 540 kiloli osmon jismi qanday topilgan edi?

    19 iyun, 13:31

    Qariyb yarim asrlik mehnat yoxud Eron qanday qilib raketa derjavasiga aylandi?

    18 iyun, 20:05

    Raddiyaga raddiya: “Yuksalish” harakati va “O‘zsuvtaʼminot” AJ bir-birini yolg‘on maʼlumot tarqatishda ayblamoqda

    17 iyun, 00:10
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Tramp “Amerika ovozi”ning 639 nafar muxbirlarini ishdan bo‘shatdi

    Dunyo | 21 iyun, 23:50

    FVV aholiga soat 10:00 dan 17:00 gacha tik tushadigan quyosh nurlari ostida bo‘lmaslikni tavsiya qildi

    O‘zbekiston | 21 iyun, 23:30

    Braziliyada havo shari qulashi oqibatida 8 kishi halok bo‘ldi

    Dunyo | 21 iyun, 23:10

    Klublar o‘rtasidagi JCH. “Mamelodi Sandauns” — “Borussiya Dortmund” bahsida yettita gol urildi

    Sport | 21 iyun, 23:00

    Farg‘ona aeroportida tanasiga 250 gramm quyma oltinni yashirib olib o‘tayotgan shaxs to‘xtatildi

    O‘zbekiston | 21 iyun, 22:50

    Panamada favqulodda holat e’lon qildi

    Dunyo | 21 iyun, 22:30

    Ko‘r-ko‘rona ishonmang: makiyaj bo‘yicha blogerlar tarqatadigan xavfli layfxaklar

    Ayollar sahifasi | 21 iyun, 22:15
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.